Και 4ος θάνατος από κορονοϊό στην Κεφαλονιά

Την τέταρτη απώλεια θρηνούμε από προχθές στην Κεφαλονιά από κορονοϊό.

Πρόκειται για την 82χρονη ασθενή από τη Σάμη, που νοσηλευόταν περίπου ενάμισυ μήνα στο Νοσοκομείο και την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκε στην Παθολογική Κλινική.Τελικά, η 82χρονη έχασε τη μάχη και κατέληξε το Σάββατο το πρωί.

Η οικογένειά της την αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σάμη.

Στο μεταξύ, σε μεγάλη έξαρση βρίσκεται η διασπορά του κορονοϊού στο νησί μας τις τελευταίες μέρες, ανεβάζοντας το δείκτη της ανησυχίας των πολιτών στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η νόσος έχει διαπιστωμένα κρούσματα σε Αργοστόλι, Σάμη, Σκάλα, Πόρο, Διλινάτα, Ληξούρι, Δεμουτσαντάτα, Μουσάτα, Βλαχάτα, Λακύθρα και αλλού, ενώ η διασπορά αφορά ολόκληρες οικογένειες.

Ο μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενεργοποίησαν και όλο το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας, η οποία έχει μεταβεί σε επιχειρήσεις και χώρους που έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα, προκειμένου να εφαρμοσθούν όλα όσα ορίζει το Πρωτόκολλο κατά της διασποράς της νόσου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ασθενείς από τη νόσο βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ εννέα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο, στην Κλινική Covid-10.Μεταξύ των νοσηλευόμενων υπάρχει και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, όπου η σύζυγός, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θα πάρει σήμερα εξιτήριο και θα παραμείνει σε καραντίνα στην οικία της.

Οσον φορά τα 10 κρούσματα που επβεβαιώθηκαν σε τοπική επιχείρηση, τα περισσότερα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ η όλη υπόθεση έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Στην Ιθάκη: Χθες το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε ακόμα ένα κρούσμα κορονοϊού με ήπια συμπτώματα και στην Ιθάκη. Πρόκειται για γυναίκα, 60 περίπου ετών. Η ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών.