Κανείς δεν περισσεύει

Οι προσπάθειες και οι αγώνες όλων για την προσέλκυση εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο πολύπαθο Νοσοκομείο Αργοστολίου είναι αξιέπαινοι. Με δελτίο Τύπου ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Καππάτος ενημερώνει για τα αποτελέσματα της συνάντησής του και του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου με τον υπουργό Υγείας κ.Θάνο Πλεύρη.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται -και σε αυτό θα πρέπει να σταθούν κοινωνία και φορείς- είναι τα αίτια, τα οποία λειτουργούν αποτρεπτικά για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να επιλέξει την Κεφαλονιά ως τόπο διαμονής και εργασίας.

Ενώ υπάρχουν πολλοί άνεργοι επιστήμονες, δεν επιλέγουν να έρθουν στην Κεφαλονιά. Οι προηγούμενες θέσεις που προκηρύχθηκαν έμειναν κενές. Ακόμα και με την προσφορά των 500 ευρώ του δημάρχου, το ενδιαφέρον απουσιάζει. Μάλλον τα 3,5 σουβλάκια την ημέρα, όπως αναφέρει ο Ροβισσών Κρούσος, δεν είναι αρκετά να πείσουν έναν σημερινό επιστήμονα να εργαστεί στην Κεφαλονιά.

Τι είναι εκείνο λοιπόν που θα μας κάνει να αισιοδοξήσουμε για τις καινούριες προκηρύξεις, αφού δεν έχει αλλάξει καμία προϋπάρχουσα προβληματική συνθήκη;

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται η σημαντική Δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για τη δημιουργία σύγχρονου Γαστρεντερολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο. Επίσης η Δωρεά του Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, η οποία όμως παραμένει, παρόλους τους όρους της Δωρεάς, ανολοκλήρωτη εδώ και χρόνια.

Οι Δωρεές στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να ευχαριστούμε τους δωρητές και να αποδίδουμε τα εύσημα.

Θα ήταν λοιπόν μεγάλη παράλειψη να μην ειπωθεί από επίσημα χείλη ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Σωματείο «Άγιος Λουκάς» Συμφερουπόλεως. Οι δράσεις του έχουν διευκολύνει, έχουν μετριάσει τον πόνο ασθενών και οικογενειών και έχουν προσφέρει συνθήκες αξιοπρέπειας τις δύσκολες ώρες της ασθένειας.

Ντόπιοι αλλά και Κεφαλονίτες της διασποράς έχουν εμπιστευτεί τον οβολό τους στον «Άγιο Λουκά», αφού έχει αποδείξει την ανιδιοτελή προσφορά του στα Νοσοκομεία Κεφαλονιάς, αλλά και σε άλλα Ιδρύματα. Τα κρεβάτια και όλος ο εξοπλισμός με τον οποίο έχουν επανδρώσει τις Κλινικές αποτελούν, αποδεικνύουν, το ενδιαφέρον αλλά και την έμπρακτη προσφορά.

Μέλημα του Σωματείου η αξιοπρεπής περίθαλψη, παραμονή και νοσηλεία. Πάμπολλα είναι τα ευχαριστήρια ασθενών και των οικογενειών τους στο Σωματείο.

Ένα ευχαριστώ από τα χείλη των απλών ανθρώπων, αλλά και του βουλευτή θα ήταν μεγάλη αναγνώριση στο Σωματείο και ενθάρρυνση των μελλοντικών δωρητών.

Κανείς δεν περισσεύει στην ιατρική μάχη του νησιού μας.