ΜΠΑΜ! ΚΑΤΙ “ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ” Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

“ΜΠΑΜ” μέσα στο απερχόμενο καλοκαίρι έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, με την παραίτηση που ανακοίνωσε σήμερα, μια πράξη-κόλαφος για την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, την οποία κατηγορεί για ανικανότητα και αδιαφορία στην εκτέλεση έργων και δράσεων της Περιφέρειας,  επίσης κατηγορεί εμμέσως και άλλους τοπικούς παράγοντες!

Παράλληλα διαφαίνεται ότι ο Σωτήρης Κουρής κάτι να “μαγειρεύει” για τον τοπικό πολιτικό στίβο, καθώς οι φήμες οργιάζουν πως προτίθεται να “κατέβει” στις νέες στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές είτε ως υποψήφιος περιφερειάρχης, είτε ως υποψήφιος δήμαρχος ή ακόμα και σε θέση “αντ’ αυτού”, όπως επί Νομαρχίας Διονυσίου Λευκαδίτη.

Η δήλωση παραίτησης του κ. Κουρή έχει ως ακολούθως:

Με την απόλυτη θέληση και πιστεύω σωστή απόφαση μου, παραιτήθηκα την προηγούμενη εβδομάδα, από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης υπαίθρου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 

Η παραίτηση μου έχει σχέση:

Με ανικανότητες και αδιαφορία στην εκτέλεση έργων και δράσεων της ΠΙΝ, ως προς το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ι.Ν, που με πολύ κόπο συνέθεσα, σε συνεργασία με όλους τους αγροτικούς φορείς της Περιφέρειάς μας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το οποίο εκτελούσα σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, αλλά επί ματαίω, αφού δεν επιδείχθηκε το ανάλογο ενδιαφέρον για την υλοποίησή του. 

Με τη μη υλοποίηση έργων μικρών και μεγάλων προς όφελος των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μας. 

Καθώς και εν κατακλείδι, από κάκιστες συμπεριφορές που αφορούσαν το πρόσωπο μου.

Εν καιρό θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω και να εξηγήσω αναλυτικότερα, στους συμπολίτες μου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισα, καθώς και τις κακές συμπεριφορές και τις «δεσποτείες» που λαμβάνουν χώρα εντός της ΠΙΝ. 

Θα σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό που ανωτέρω αναφέρω, σε σχέση με την μη υλοποίηση έργων μικρών και μεγάλων προς όφελος των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και να καταγράψω την ιδιαίτερη λύπη μου, για το γεγονός, ότι ερχόμενος ο Πρωθυπουργός της χώρας στην Κεφαλονιά, αναγκάστηκε να συστήσει  τριμελή επιτροπή, για να βάλει επί τέλους τάξη, γεγονός το οποίο αποδεικνύει και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τα δύο νησιά μας, δίνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο λύσεις σε θέματα που ήταν «τελματωμένα» επί χρόνια. 

Αυτό όμως δεν αποτελεί γεγονός, το οποίο με εμποδίζει να εκφράσω τη λύπη μου, για το ότι η Κεφαλονιά μας, «έχασε» αλλά τρία χρόνια αναπτυξιακής πορείας. Ειλικρινά ντρέπομαι  για αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν, χωρίς θετικό αποτέλεσμα για το νησί και τα οποία προστέθηκαν στα «χαμένα» χρόνια της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής. Ελπίζω ότι η τριμελής επιτροπή που ο Πρωθυπουργός συνέστησε για την ταχύτερη πρόοδο των έργων, να έχει επιτυχία στην εκτέλεσή τους, όπως επίσης ελπίζω, αλλά και εύχομαι ταυτόχρονα, τουλάχιστον στο μέλλον τα νησιά της Περιφέρειάς μας, να έχουν την ευκαιρία  για καλύτερες ημέρες. 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, καταρχήν την σύμβουλο μου κα Σοφία Γαρμπή, για τις πραγματικά πολύτιμες υπηρεσίες που μου προσέφερε, στην εκτέλεση του έργου που προγραμμάτισα, όλα τα στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειάς μας, που στήριξαν το πρόγραμμά  μας,  τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και των Αναπτυξιακών και Δικτύων Συνεργασίας για την άριστη συνεργασίας μας, όλους τους αγροτικούς φορείς που πίστεψαν σε μία άλλη πολιτική αντιμετώπισης του πρωτογενούς τομέα, τους καθηγητές και συνεργάτες του Ιονίου Πανεπιστημίου για την στήριξη του προγράμματός μας και τέλος, όλους τους απλούς πολίτες της Περιφέρειάς μας,  που αντιλήφθηκαν τη δυναμική και την ουσία του σχεδιασμού μας. 

Από τους τελευταίους ζήτω συγνώμη, που τους απογοητεύω προσωρινά. Το μέλλον είναι δικό μας! 

Παραμένω Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Κεφαλονιά μας! 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Σωτήρης Κουρής

Περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς