ΚΙΝΑΛ: Είναι αργά για δάκρυα και χαρές

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Κρητικός

Με το άρθρο 43 του Ν. 4305/2014  στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 και της 3ης Φεβρουάριου 2014, ανατέθηκε η ανακατασκευή ή επισκευή των ανωτέρω κατοικιών στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θεωρούμενου του έργου αυτού ως δημόσιου εθνικού επιπέδου. Στην Υ.Α.Σ. ανατέθηκε η σύνταξη των σχετικών μελετών και η έκδοση των αντιστοίχων οικοδομικών αδειών.

Με τροπολογία που δεν ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και περιλαμβάνεται στο άρθρο 2 του Ν. 4383/2016  προστέθηκε 6η παράγραφος στο άρθρο 43 του Ν. 4305/2014 σύμφωνα με την οποία η επιφάνεια, που καταλαμβάνουν τα Ο.Τ. 225, 226, 227, 228 και 229 του εγκεκριμένου σχεδίου Ληξουρίου, συμπεριλαμβανομένων των κοινοχρήστων και υπό παραχώρηση στο Δήμο χώρων, νοείται ως ένα ενιαίο και αδιαίρετο ακίνητο, χωρίς να επέρχεται τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα από την αποτύπωση των κατοικιών στα ανωτέρω Ο.Τ. σε σχέση με τη πραγματική κατάσταση.

Με τη τροπολογία του άρθρου 62 του σχεδίου Νόμου  «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» που δεν ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, προστίθεται 7η παράγραφος όσον αφορά στο κατά παρέκκλιση άλλων διατάξεων  ύψος των οικοδομών που έχουν χαρακτηρισθεί ως κατεδαφιστέες το οποίο δύναται να ανέρχεται έως 3 ορόφους σε ανακατασκευή της αρχικής ομοίως τριώροφης οικοδομής, τον συντελεστή δόμησης και την κάλυψη του οικοπέδου.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον τύπο, η Ν.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ ζητά συγγνώμη από τους κατοίκους του Ληξουρίου για τη μη ψήφιση της ανωτέρω τροπολογίας.Ταυτόχρονα, ομολογείται η κακή επικοινωνία της Ν.Ε. (στην οποία σημειωτέον συμμετέχει η πρώην Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου) με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησε  τα τοπικά της όργανα πριν τη ψηφοφορία της τροπολογίας. Η στείρα αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζει μέσα στις αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών της, δεν δημιουργεί ελπίδα για το αύριο.Όταν ένα πολιτικό κόμμα ταυτίζεται με τον Κουφοντίνα και όχι με τις λαϊκές ανάγκες αποδεικνύει ότι δεν έχει επαφή με την ουσία των προβλημάτων. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται να πανηγυρίζει όταν επί 7 χρόνια δεν έχει καν ξεκινήσει η ανακατασκευή των κατοικιών και όταν επί της δικής της διακυβέρνησης αναζητείται χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου…

Το Κίνημα Αλλαγής, στέκεται πάντοτε υπέρ των λύσεων στις ανάγκες του λαού μας. Για το λόγο αυτό υπερψήφισε τις τροπολογίες στο άρθρο 43 του Ν. 4305/2014 το έτος 2016 (ως ΠΑ.ΣΟ.Κ.) αλλά και το έτος 2021, δίχως να εξετάζει ποιός ήταν στη κυβέρνηση, αλλά μόνο πως θα λυθούν τα ζητήματα του τόπου μας. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η υπεύθυνη στάση της μοναδικής προοδευτικής δύναμης στη χώρα μας! Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά σε συνεργασία με τις οργανώσεις του για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη κοινωνία μας.