Κλειστή τηλεδιάσκεψη πολιτών στη Σάμη υπό …την αιγίδα του δήμαρχου

Γερ. Μονιάς

Για την προχθεσινή άτυπη τηλεσυνάντηση πολιτών της Σάμης, ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης και επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Συνείδηση» Παντελής Αμούργης, ανάρτησε στο FB τα ακόλουθα:

Μια άτυπη συνάντηση έλαβε χώρα χθες με παρόν το μεγαλύτερο μέρος του Δημοτικού Σμβουλίου αλλά με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους ιδιους τους δημότες του Δήμου Σάμης, οι οποίοι είχαν τον λόγο να εκφράσουν προτάσεις, ιδέες, αντιρρήσεις ή και παράπονα ενώπιον της Δημοτικής Αρχής. 

Μια πρωτοβουλία που θα θέλαμε μεν να ήταν περισσότερο ανοιχτή, αλλά εντούτοις αποτέλεσε μια αρχή πλασματικής συμμετοχικής δημοκρατίας. 

Προφανώς και δε λήφθηκε κάποια απόφαση στο ανεπίσημο αυτό Συμβούλιο, απλώς παρουσιάστηκαν για ακόμα μια φορά οι προθέσεις του δημάρχου για προσωρινά έργα που ΘΑ γίνουν, πριν από τα μόνιμα έργα που κι αυτά κάποια στιγμή ΘΑ γίνουν και ΘΑ προστατευτούν οι συνδημότες μας από τις αστραπές και τις βροντές του καιρού, με βασικό επισης σκοπό την τουριστική προσέλκυση και την έστω και την ύστατη στιγμή επαναφορά του λιμανιού της Αγιας Ευφημίας σε αξιοπρεπή κατάσταση. 

Το ζήτημα είναι να προχωρήσουν άμεσα τα προσωρινά προστατευτικά έργα, κυρίως για την προστασία της ακεραιότητας και ύστερα για την προστασία των περιουσιών των συμπολιτών μας. 

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος προσπάθησε να αναλάβει τον προφητικό του ρόλο μέσα στις όντως αφενός δύσκολες συνθήκες που βιώνει όλη η χώρα, αλλά και μετά από μια τεράστια καθυστέρηση αντιμετώπισης αφετέρου. 

Ίσως η Πυθία να μπορούσε να προβλέψει πιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα και πιο ορισμένες ημερομηνίες… 

Παρ’ όλα αυτά, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ θα στηρίξει οποιαδήποτε στιγμή μέχρι το μεδούλι τους ζημιωθέντες και μη συνδημότες μας, διότι ο σκοπός μας είναι μια καλύτερη Σάμη, μια καλύτερη Πύλαρος, μια καλύτερη Έρισσος.