Κροκόδειλος της έφαγε όλο το χέρι

Πέντε μέρες πριν το γάμο τους ο Τζέιμι Φοξ κι η αρραβωνιαστικιά του ξεκίνησαν μια περιήγηση με κανό στον μεγαλύτερο ποταμό της Αφρικής, τον Ζαμβέζη στη Ζιμπάμπουε.

Ο ταξιδιωτικός οδηγός ανέφερε ότι ήταν «η τέλεια δραστηριότητα για εκείνους που δεν θέλουν μόνον να δουν την πλούσια πανίδα με τα πτηνά και τα άγρια ζώα της περιοχής, αλλά να απολαύσουν και την ηρεμία και την ομορφιά του τοπίου στον Ζαμβέζη».

Μόνον που η βόλτα της 30ης Απριλίου εξελίχθηκε σε εφιάλτη για το ζευγάρι των μελλονύμφων: ένας κροκόδειλος ξεπρόβαλλε αιφνιδιαστικά από τα νερά του ποταμού κι επιτέθηκε στη Ζανέλ Ντλόβου. Το πελώριο ερπετό έκοψε με τα σαγόνια του το δεξί της χέρι από τον βραχίονα και κάτω και την τραυμάτισε στο αριστερό.

«Ο κροκόδειλος της ξερίζωσε το χέρι, ενώ ο καλός της προσπαθούσε απεγνωσμένα να τη σώσει. Είναι τυχεροί που είναι ζωντανοί. Τα σκάφη που χρησιμοποιούνται σ’ αυτές τις δραστηριότητες είναι φουσκωτά και ο κροκόδειλος επιτέθηκε πρώτα στο κανό τους, που άρχισε να ξεφουσκώνει, προτού ορμήξει πάνω της», είπε φίλος του ζευγαριού.

Ο 27χρονος γαμπρός δεν έχει ακόμη συνέλθει από το σοκ: «Ούρλιαζα, προσπαθούσα να τη βοηθήσω. Εκείνη δεν ένιωθε πόνο, προφανώς είχε πάθει σοκ. Ελπίζαμε να μπορέσουν οι γιατροί να της σώσουν το χέρι της, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό», δήλωσε.

Ο Τζέιμι κατάφερε τελικά να αποσπάσει την αγαπημένη του από τα σαγόνια του σαρκοβόρου ερπετού, αλλά η κοπέλα έχανε τόσο πολύ αίμα που κινδύνευε να πεθάνει από αιμορραγία. Μ’ ένα αυτοσχέδιο επίδεσμο η Ζανέλ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι χειρουργοί κατάφεραν να τη σώσουν.

Παρά τα φρικτά τραύματα η κοπέλα ήταν αποφασισμένη να γίνει κανονικά ο γάμος της τη μέρα που είχαν ορίσει με τον αγαπημένο της.

Κι έτσι την περασμένη Κυριακή, πριν καλά καλά κλείσουν οι πληγές της, έγινε η συγκινητική γαμήλια τελετή στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου Mater Dei στο Μπουλαουάγιο -κι όχι στους Καταρράκτες της Βικτώρια, όπως σχεδίαζε αρχικά το ζευγάρι-.

Αλλά ακόμη κι έτσι ένα αστραφτερό χαμόγελο άνθισε στα χείλη της νύφης…

( iefimerida.gr)