Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Μάκη Θεοτοκάτου

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του τ. δημάρχου Μάκη Θεοτοκάτου «Πορεία».

Ο Μάκης Θεοτοκάτος γεννήθηκε το 1937 στα Βιλατώρια Κεφαλονιάς και μεγάλωσε στο Ληξούρι. Σπούδασε στη Σχολή Υπομηχανικών και πήρε πτυχίο Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου. Εργάστηκε στην Δ.Ε.Η απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1992 και δίδαξε σε διάφορες τεχνικές σχολές. Ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά, αναπτύσσοντας αξιόλογη δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Συμμετείχε στη πρώτη μετά τη μεταπολίτευση δημοκρατική Διοίκηση της Γ.Σ.Ε.ΕΕ από τη θέση του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων.

Το 1982 εκλέχθηκε Δήμαρχος Ληξουρίου και επί Δημαρχίας του, συντελέστηκαν σημαντικά έργα, που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του τόπου.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου, καθώς και πρόεδρος του Νοσοκομείου Ληξουρίου. Έλαβε μέρος σε πολλά Συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετείχε σε αποστολές διεθνών οργανώσεων είτε ως συνδικαλιστής, είτε ως δήμαρχος.

Γράφει ο κ. Θεοτοκάτος:

Η έκδοση αυτού του βιβλίου, προέκυψε από τη βαθειά μου πεποίθηση, ότι για να προχωρήσουμε με περισσότερη σιγουριά στο μέλλον, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το παρελθόν μας. Στο βιβλίο αυτό αναφέρομαι στα δύσκολα χρόνια της γενιάς μου, στην κοινωνική και πολιτική μου πορεία, και αποκαλύπτονται άγνωστες συναλλαγές και παρασκήνια στις δεκαετίες 1980 κ 1990.

Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Happy House στο Ληξούρι-τηλ : 26710 9241.