Κώστας Διακάτος vs Αλέκου Γαβριελάτου

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου Κώστας Διακάτος μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή που απευθύνεται προς τον σύμβουλο της Δ. Κοινότητας Αργοστολίου Αλέκο Γαβριελάτο (Παράταξη Παρίση):

Κε Αλέκο Γαβριελάτε (Αλούπη),

Σαν πρώην κάτοικος της «προβληματικής» περιοχής των Λαϊκών Κατοικιών και σαν δημότης αυτής της πόλης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για το πρωτόγνωρο, για σας, ενδιαφέρον που επιδείξατε με τις φωτογραφίες και με τα «καθ’ υποβολή» γραφόμενά σας για τα προβλήματα και την επικρατούσα κατάσταση της γειτονιάς μας.

Καταλαβαίνω, ότι από τώρα και στο εξής πρώτιστη έγνοια σας στην ενασχόληση σας με τα κοινά, θα είναι πείσμονη προσπάθεια σας να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των δημοτών και των ανθρώπων που με τη ψήφο τους σας εμπιστεύθηκαν.

Καταλαβαίνω δε, και προς Θεού, μη προσπαθείτε να μας πείσετε για το αντίθετο, ότι δεν είχατε σκοπό να μειώσετε, να μηδενίσετε το όποιο έργο έγινε και με τον οποιοδήποτε τρόπο από τον οποιοδήποτε στις Λαϊκές Κατοικίες.

Καταλαβαίνω επίσης ότι αυτή θα είναι και η αρχή για να δημοσιοποιείτε και να θέτετε υπ’ όψιν των «υποβολέων-μηδενιστών» σας ό,τι προβλήματα εντοπίζετε και στο υπόλοιπο Αργοστόλι και οικισμούς τους, μιας και τόσο πολύ αγαπάτε και ενδιαφέρεστε. Καταλαβαίνω δε και την αγωνία και την πρεμούρα που σας διακατέχει για το γνωστό «φωτογράφο» που δεν κάνει τίποτα άλλο απ’ το να σας υποδεικνύει τις υποχρεώσεις σας απέναντι στον κόσμο και να σας θυμίζει πόσο λίγοι είστε στο να δώσετε λύσεις στα χρόνια προβλήματα της πόλης και πόσο αφερέγγυοι στις υποχρεώσεις και υποσχέσεις σας.

Βλέπετε όμως ότι δεν έχετε την παραμικρή ένδεια και το παραμικρό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στη μικρή μας κοινωνία που ταχθήκατε να υπηρετήσετε. Η μόνη σας έννοια είναι να παίζετε το ρόλο της γλάστρας και της πατερίτσας σε μια Δημοτική Αρχή που παραπαίει. Μια Δημοτική Αρχή που φορά ωτασπίδες για την καθημερινότητα των δημοτών της.

Καλά τα μεγάλα έργα, όλοι τα θέλουμε όμως ακόμα καλύτερα είναι τα μικρά «εργάκια» που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και η καθημερινότητά μας δεν γίνεται Γολγοθάς.

Κώστας Διακάτος

Ανεξάρτητος Σύμβουλος

της Δ.Κ. Αργοστολίου

Κ. Διακάτος
Α. Γαβριελάτος