Κ. Ευαγγελάτος: Συνοπτικό πρόγραμμα δράσεων

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης και εικαστικός περφόρμερ Κώστας Ευαγγελάτος από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2022 συμμετέχει σε σημαντικές εικαστικές και λογοτεχνικές διοργανώσεις πολιτιστικών φορέων.

Ήδη συμμετέχει με το έργο του “Βιομορφικό Τοτέμ” στην μεγάλη ομαδική Έκθεση Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (EETE) στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, Βασ. Σοφίας 22. Η έκθεση εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται με καθημερινή προσέλευση φιλότεχνων. θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2022.

Συμμετέχει επίσης με το έργο του “Ενθύμιο Σμύρνης- Καρτερική μορφή της Ιωνίας”, στην έκθεση “Γράμματα ενός αθώου στρατιώτη”, με αφορμή την Επέτειο Μνήμης των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”. Διοργάνωση: Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου. Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού. Διάρκεια έκθεσης και συναφών εκδηλώσεων από τις 15 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2022.

Στα πλαίσια του Τριήμερου Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης CONTEMPORARY ART, στις 2, 3, 4 Νοεμβρίου 2022, που διοργανώνει η εικαστικός και εκπαιδευτικός κ. Ρούλα Πάππας-Τσιώτα και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνογαλικού Συνδέσμου στην Αίθουσα Τέχνης του, με την στήριξη του Προέδρου του κ. Νικόλαου Αγγελή, στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, Κολωνάκι, ο Κώστας Ευαγελάτος συμμετέχει με μιά μεγάλη ανέκθετη “Νεφελογραφία” του.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2022, ώρα 7 μ.μ θα γίνει στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο παρουσίαση ποιημάτων από την πρόσφατη συγκεντρωτική συλλογή του “Εγκάρσια Ρήματα”, εκ. ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ και θα διαβάσει το θεωρητικό του κείμενο “Εκφραστικός λόγος εν αινίγματι”.

Θα ακολουθήσουν συμμετοχές του σε βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων στην Αθήνα και ομαδικές εκθέσεις με ζωγραφικά έργα στο Παρίσι και στο Λήντς μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 7 μ.μ. θα μιλήσει με θέμα: “Η βυζαντινότροπη εικαστική και λογοτεχνική προσφορά του Φώτη Κόντογλου” στο εντευκτήριο της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΕΛ), της οποίας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιπποκράτους 63, Αθήνα.

Στο τέλος του Δεκεμβρίου 2022 θα κυκλοφορήσουν δύο εικαστικά ημερολόγια του και θα παρουσιαστούν αρχικά στα ετήσια ART WEEKENDS στο Art Studio Est-La Chambre, Πρατίνου 87, Αθήνα (πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη).

Το ένα ART CALENDAR 2023, με τον τίτλο: “Ιόνιες εκλάμψεις”, 23 Χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι και το άλλο, επετειακό, με τίτλο: “Ιδεομορφικές συνθέσεις”, Κώστας Ευαγγελάτος, 50 Χρόνια διεθνούς εκθεσιακής δραστηριότητας (1973-2023).

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.