Με …αυξήσεις στηρίζουν τους επαγγελματίες

Αλ. Παρίσης

Από την Δημοτική Παράταξη “Ισχυρή Κεφαλονιά” ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή Μιχαλάτου έδειξε για άλλη μια φορά την «ευαισθησία» της προς τους οικονομικά πληττόμενους συνδημότες και επαγγελματίες του τόπου μας. Με δικαιολογία την υποτιθέμενη άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, την οποία «θυμάται» μόνο όταν της ζητούνται ελαφρύνσεις και απαλλαγές από τους δημότες και την «ξεχνάει» στις προμήθειες του Δήμου, εισηγήθηκε και πέτυχε την ψήφιση του νέου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, των τελών – δικαιωμάτων και παροχή υπηρεσιών κοιμητηρίων και του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το οικονομικό έτος 2021, τα οποία είναι ίδια ή σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερα από αυτά του περσινού έτους ή του 2019.

Η Δημοτική αρχή Μιχαλάτου λοιπόν, εν μέσω πανδημίας, αντί να σταθεί δίπλα στους δημότες και τους επαγγελματίες του τόπου μας που δοκιμάζονται, αποδεχόμενη, σε ένδειξη αλληλεγγύης, έστω και μία μικρή μείωση των τελών, όπως η παράταξη μας πρότεινε, μας κατηγόρησε, διά του μέλους της και Προέδρου του Επιμελητήριου κου Σπαθή, για λαϊκισμό, επειδή προτείναμε την ελάφρυνση των δημοτών και των επαγγελματιών. Κατά τον κο Σπαθή είμαστε λαϊκιστές διότι ζητήσαμε αυτό που ο ίδιος απαιτεί από την Κυβέρνηση με τις σχεδόν εβδομαδιαίες επιστολές του, ενώ δεν τολμά να ζητήσει από τον αρχηγό της παράταξης του. Ο καθείς από τα έργα του κρίνεται κε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα δε για τους επαγγελματίες του τόπου μας η σημερινή αύξηση των κοινοχρήστων τελών στο Λιθόστρωτο και στην παραλία του Αργοστολίου από 30€/τ.μ. σε 40€/τ.μ. είναι ένα δείγμα πως εννοεί η παρούσα δημοτική αρχή Μιχαλάτου την στήριξη της στους επαγγελματίες του Αργοστολιού.

Τέλος αναφορικά με την επερχόμενη συζήτηση του Προϋπολογισμού του έτους 2021, καλούμε την δημοτική αρχή να μην πράξει το ίδιο λάθος που έκανε με το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο ψηφίστηκε από την μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Της ζητούμε να αποσύρει την ψήφιση του Προϋπολογισμού, προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ώστε αυτές να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Έτσι θα κάνει πράξη, έστω και την ύστατη ώρα, τις «κενού περιεχομένου» μέχρι σήμερα υποσχέσεις του κου Δημάρχου περί συνεργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι η παράταξη μας θα απέχει από την συζήτηση και την ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Εκ του Γραφείου Τύπου της παράταξης