Με τις θερμότερες των ευχών μου!!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!

➔ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ η Κυρία Μέρκελ, σε χθεσινοβραδινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους Βόρειους της Ενωσούλας μας, με θέμα την άμεση και γενναιόδωρη συνδρομή των «αγαπημένων Νοτίων της Ένωσής μας», όπως χαρακτηριστικά απεκάλεσε εμάς και τους υπόλοιπους του Νότου, τα γνωστά δεινά υποφέροντες, από την επίθεση τον Κορωνοϊού!

➔ΕΙΔΙΚΑ για εμάς, δακρύβρεχτη ομολόγησε ότι ΔΕΝ λησμονεί, ούτε κάποτε θα λησμονήσει τους 750 000 δικούς μας σφαγιασθέντες και ακρωτηριασθέντες από τους Πατέρες της, κατά την διάρκειαν της Γερμανικής κατοχής της Πατρίδος μας!

➔ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ συγκινημένη εσυμπλήρωσε -το σημειώνω, και τρέμει το χέρι μου από υπέρμετρη αγαλλίαση- ότι ήδη εργάζεται πυρετωδώς, με «δεξί της χέρι» στην προσπάθειαν αυτήν τον χερ Σόϊμπλε, (τον «Μεγάλον αυτον Λάτρη της Ελλάδος», όπως τρέμουσα από συγκίνηση τον εχαρακτήρισε) προς της κατεύθυνση της άμεσης πληρωμής του κατοχικού δανείου που έλαβε από την Ελλάδα ο Μέγας Αδόλφος, ομού μετά τόκων οκτώ δεκαετιών!

➔ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ, ότι το συνολικόν ποσόν ανέρχεται- συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης για το κυριολεκτικό «ξεπάτωμα» κάθε ίχνους υποδομής της χώρας μας από τους Προγόνους της- στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ κατά κατώτατον όριον, κατά τις εκτιμήσεις φημισμένων Γερμανικών «Οίκων εκτίμησης ζημιών», στους οποίους, εσπευσμένα ανέθεσε την εν λόγω μελέτη!

➔ΑΚΟΜΑ και και τον χρυσόν με τον οποίον, ενώ γυμνοί και ανάρβυλοι οι ίδιοι, το 1953, τους βοηθήσαμε στην οικονομικήν τους ανάκαμψη, με δάκρυα ευγνωμοσύνης στα θερμότατα Ανατολικο-Γερμανικά της μάτια, εμνημόνευσε !

➔ΔΕΝ επίστευα στα μάτια μου και στα αυτιά μου! Εμβρόντητος έμεινα!!!