…Μούφα οι Δημαιρεσίες και με στοιχεία του ίδιου Θεόφιλου!

Θ. Μιχαλάτος

Απόλυτη σιωπή

από την Δημοτική Aρχή

στις αποκαλύψεις του «Η»

…ομολογία ενοχής!

«Χαμός στο ίσιωμα» με το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η» και τις αποκαλύψεις για τις πειραγμένες αποφάσεις για την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Εντύπωση προκαλεί ότι η Δημοτική Αρχή …σιωπά και ως συνήθως όταν σιωπά ομολογεί την ενοχή της!

Ξέρεις τι είναι να αποκαλύπτεται ότι στις δύο αποφάσεις για τις Επιτροπές δεν αναφέρονται οι παρόντες (!), δεν αναφέρονται τα άκυρα (!), δεν αναφέρονται τα λευκά (!) και ο αρμόδιος δηλαδή η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βαλλιανάτος που υπογράφει τις αποφάσεις και ο δήμαρχος Μιχαλάτος που έχει την πολιτική ευθύνη στη λειτουργία του Δήμου «να συρίζουν κλέφτικα»;

Δεν ξέρουμε, η άνεση που αντιμετωπίζουν το θέμα και δεν μπαίνουν στον κόπο έστω και δίχως σχολιασμούς να κάνουν «ορθή επανάληψη» των δύο αποφάσεων οφείλεται στην ανοχή και τη στάση που μέχρι τώρα επιδεικνύει συστηματικά ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Παπαθεοδώρου ή (ακόμα χειρότερα) στηρίζονται στις πλάτες του βουλευτή Καππάτου για να «καθαρίσει» στην περίπτωση που κάτι προκύψει, αλλά αποτελεί πρόκληση: Να ψηφίζουν 20 (4 απόντες συν τρεις της Κίνησης που αποχώρησαν), αποδεδειγμένα να υπάρχουν 2 λευκά (οι σύμβουλοι της ΛΑΣΥ) και όχι μόνο να μην αναφέρονται (!) αλλά και από τους σταυρούς των υποψηφίων που παρατίθεται προκύπτει ότι έχουν ψηφίσει θετικά 22!!!

Η νέα αποκάλυψη-βόμβα!

Και σαν να μην έφταναν οι χθεσινές (αναπάντητες) αποκαλύψεις σήμερα αποκαλύπτουμε άλλη μία που συνοδεύεται από ένα σκάνδαλο του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Και εξηγούμαστε:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιδιόκτητης ιστοσελίδας του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου Inkefalonia λίγη ώρα μετά την διαδικασία της Κυριακής (ίσως κιόλας να ήταν ακόμη σε εξέλιξη) στις 14.49 αναρτάται δημοσίευμα με τίτλο:

«Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Τα …άκυρα της ψηφοφορίας! Κάποιος προσπάθησε να το κάνει …κωμωδία!» και μάλιστα δημοσιεύονται 4 άκυρα ψηφοδέλτια με διαφορετικά κείμενα και περιεχόμενο που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και σίγουρα δεν συνάδει με την διαδικασία.

Όμως τα ζητήματα που προκύπτουν είναι δύο:

Πρώτον

Η ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του δημάρχου Μιχαλάτου πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία είχε στη διάθεσή της και δημοσίευσε αποκλειστικά έγγραφα που δεν δημοσιοποιήθηκαν!!!

Δεν ξέρουμε αν και πόσο είναι επιλήψιμο νομικά το θέμα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι γι’ άλλη μία φορά ο επιχειρηματίας Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει πρόσβαση με τα ιδιοκτησιακά του μέσα ενημέρωσης σε αρχεία και υλικά του Δήμου στον οποίο δημαρχεύει …ο ίδιος!!!

Δεύτερον

Από το Πρακτικό της εκλογής του Προεδρείου προκύπτει ότι υπήρξαν δύο άκυρα, ένα στην εκλογή του προέδρου και ένα στην εκλογή του γραμματέα.

Άρα τα άλλα δύο άκυρα που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το μέσο του Θεόφιλου Inkefalonia, είχαν να κάνουν με τις δύο ψηφοφορίες για τις Επιτροπές και επειδή σύμφωνα με την …γραφολογική ερμηνεία της ιστοσελίδας (!!!) «ένας ήταν ο δημοτικός σύμβουλος» που έριξε και τα 4 άκυρα προκύπτει ότι ένα έπεσε στην εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και ένα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής!!!

Επιπροσθέτως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπήρξε άλλο ένα λευκό και στις δύο ψηφοφορίες εκτός των δύο λευκών της ΛΑΣΥ, που προς το παρόν δεν θα αποκαλύψουμε από ποιόν έπεσε!!!

Που σημαίνει ότι οι ψηφίσαντες έγκυρα ψηφοδέλτια στις δύο ψηφοφορίες για τις αντίστοιχες επιτροπές σταυρώνοντας υποψήφιους, ήταν …όχι 22 (που ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή και προκύπτει όπως είπαμε χθες από τους σταυρούς που αναγράφονται στις δύο αποφάσεις), …όχι 18 (που προκύπτει όπως επίσης είπαμε χθες από τα δύο λευκά της ΛΑΣΥ), αλλά …16 με το ένα άκυρο που αποκάλυψε …ο Θεόφιλος και το ένα λευκό που σήμερα αποκαλύπτουμε εμείς!!!

Και με απλή απαρίθμηση τα 16 έγκυρα είναι: Τα 9 των συμβούλων του Μιχαλάτου, τα 2 των συμβούλων του Φόρτε και οι 2 «ανεξάρτητοι» που βγήκαν στις δύο Επιτροπές, η άτυπη δηλαδή μειοψηφική παράταξη των 13 του Μιχαλάτου συν οι 3 των συμβούλων του Παρίση!!!

Το τυπικό και το ουσιαστικό

Σε κάθε περίπτωση οι δύο αποφάσεις …ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ και πλέον η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης και προσωπικά του συντονιστή αυτής.

Πέρα από το τυπικό όμως υπάρχει και το ουσιαστικό.

Αφενός ο Θεόφιλος γι’ άλλη μία φορά απέδειξε πως έχει το Δήμο για …παραμάγαζο του μαγαζιού του μπερδεύοντας το Δημαρχεύειν με το Επιχειρείν και αφετέρου για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει (εκτός και πει ότι όλη η μηχανορραφία ανήκει στον …Βαλλιανάτο που υπογράφει τις αποφάσεις), έγινε η πρωτοφανής αλλοίωση των αποτελεσμάτων της Κυριακής για τις Επιτροπές αποκρύπτοντας τα λευκά και τα άκυρα και προσθέτοντάς τα στα έγκυρα!!!

Υστερόγραφο

Να υπάρξει λέτε ομολογία δια της «ορθής επανάληψης» στις δημοσιευθείσες αποφάσεις έστω και μετά από παρέλευση ημερών, δεν το πιστεύουμε…

Ο Θεόφιλος έχει αποδείξει πως όταν «έχει λερωμένη τη φωλιά του» προτιμάει την …σιωπή, έστω και αν εκλαμβάνεται ως ένοχη! Άλλωστε αν το πράξει πρέπει να ζητήσει συγνώμη, έννοια άγνωστη σε αυτόν!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ