Νέο πρέσινγκ του Νίκου Ανουσάκη στο Θεόφιλο

Ν. Ανουσάκης

Τρία καυτά θέματα έθεσαν χθες οι δ.σ. Νίκος Ανουσάκης και Νίκος Παπαδάτος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νίκο Βαλλιανάτο, για τα άλογα του Αίνου, τις χορωδίες και τον δρόμο του Κορωνίου. Στην αίτησή του ο κ. Ανουσάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

1) Ανουσάκη Νικολάου του Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αργοστολίου

2) Παπαδάτου Νικολάου του Γάσπαρη, δημοτικού συμβούλου Αργοστολίου

Κύριε Πρόεδρε ζητάμε στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου να εγγραφούν και τα παρακάτω θέματα:

1) Άλογα του Αίνου

στην πεδιάδα του Ελειού.

Εισήγηση: Tα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της παρουσίας των περίφημων αλογών του Αίνου στην πεδιάδα του Ελειού και δη σε κατοικημένα χωριά (Μαυράτα, Χιονάτα, Θηράμονα κ.λ.π.). Είναι γεγονός πως και στο παρελθόν τα άλογα του Αίνου κατέβαιναν, όταν δεν έβρισκαν τροφή, μέχρι την Πάστρα αλλά αυτό που συμβαίνει εσχάτως, ήτοι να έχουν μόνιμη παρουσία στον κάμπο του Ελειού και να δημιουργούν ζημιές στις καλλιέργειες αλλά και κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των κατοίκων είναι πρωτοφανές. Είναι σαφές ότι η δημοτική αρχή έχει αδρανήσει ως προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος που σχετίζεται τόσο με την προστασία των αλόγων όσο και με την ποιότητα ζωής των κατοίκων των χωριών του Ελειού. Δεδομένου λοιπόν ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή του μέχρι σήμερα δεν έχουν κινηθεί ορθά και αποτελεσματικά σε αυτό το θέμα είναι αναγκαίο το ζήτημα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου, του Δασαρχείου, της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ώστε να αποφασισθούν από κοινού τα κατάλληλα μέτρα για την επιστροφή των ζώων στο φυσικό τους χώρο και την παραμονή τους εκεί π.χ. άμεση περισυλλογή τους και επιστροφή τους στο Αίνο, τοποθέτηση ταϊστρών και νερού σε κατάλληλα σημείο στο Δρυμό κ.ο.κ..

  1. Επαναδραστηριοποίηση Τμημάτων Χορωδιών

και Φιλαρμονικών Δήμου Αργοστολίου.

Εισήγηση: Παρότι πλέον εδώ και μήνες είναι εφικτή η επαναλειτουργία του Τμημάτων Χορωδιών και των Φιλαρμονικών του Δήμου Αργοστολίου με την τήρηση ασφαλώς των μέτρων προστασίας από τον covid 19 εντούτοις μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει καταστεί πραγματικότητα κάτι που συνιστά προκλητική αδράνεια εκ μέρους της δημοτικής αρχής και δημιουργία κλίματος πολιτιστικής «ασφυξίας» στην περιοχή μας. Από την στιγμή που η δημοτική αρχή αμελεί ως προς τα καθήκοντά τους είναι επιβεβλημένο αυτό το κρίσιμο θέμα που συνδέεται με την κουλτούρα μας να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου ώστε να ενημερωθεί για τους λόγους της καθυστέρησης των διαδικασιών επαναλειτουργίας των παραπάνω Τμημάτων και Χορωδιών και να συμβάλει και αυτό στην αντιμετώπιση των όποιων τυχόν δυσλειτουργιών ή κωλυμάτων.

  1. Διάνοιξη δρόμου

για την παραλία “Κορώνι»

Εισήγηση: Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα αυτή η υπόθεση δεν έχει αίσιο τέλος προς όφελος των δημοτών και εν γένει των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Αργοστολίου και δεδομένου πως η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του θέματος από την δημοτική αρχή Αργοστολίου δεν είναι επιτυχής είναι σημαντικό να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου ώστε αυτό να λάβει γνώση και λάβει θέση επί της τεχνικής έκθεσης του τοπογράφου Βασίλη Πινιατώρου για διάνοιξη άλλων εναλλακτικών οδών προς την παραλία «Κορώνι» στην περιοχή του Βαλεριάνο αλλά παράλληλα κι ανεξάρτητα από αυτές τις λύσεις και την υπ΄αριθμ. 10800 /18-7-2021 αίτηση των κατοίκων των Θηραμόνων για βελτίωση υπάρχουσας οδού προς το «Κορώνι» από την περιοχή τους ώστε να δοθεί διπλή λύση στο πρόβλημα ήτοι και από το Βαλεριάνο και από τα Θηράμονα. Στο θέμα αυτό επιβάλλεται να προσκληθούν οι Πρόεδροι των Βαλεριάνο και των Χιονάτων στα οποία υπάγονται τα Θηράμονα. Σε κάθε περίπτωση ζητάμε να ενημερωθούμε για την πορεία των ασφαλιστικών μέτρων για ποιο λόγο δεν έχει διανοιχθεί μέχρι σήμερα ο δρόμος από το Βαλεριάνο.

Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι
Νίκος Ανουσάκης
Νίκος Παπαδάτος