Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης δύο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφιά. Τουλάχιστον 11 νεκροί και 36 τραυματίες

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία. Στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας, το οποίο μετέφερε εκείνη τη στιγμή μέλη των δυνάμεων καταστολής ταραχών.

10:42 Το Reuters με νεότερο τηλεγράφημα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 11, εκ των οποίων οι 7 αστυνομικοί, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 36 τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση.

10:14 Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα πρόκειται για πολίτες.

Φωτογραφία: Twitter /@Jakoben1789

10:09 Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε ζημιές ακόμα και στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου της Κωνσταντνούπολης. Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη ενημέρωση το Πανεπιστήμιο ανέβαλε για σήμερα τις εξετάσεις λόγω της επίθεσης.

Φωτογραφία: Twitter /@Jakoben1789

Οι ζημιές από το εσωτερικό του Πανεπιστημίου. Φωτογραφία: Twitter /@Jakoben1789

10:05 Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες είναι σε υψηλή επιφυλακή. Στο παρελθόν η Κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

09:53 Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, οι τραυματίες είναι 8

09:48 Το Reuters μεταδίδει ότι υπάρχουν δύο νεκροί

09:30 Τα τουρκικά Μέσα αναφέρουν ότι το παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό κατά τη διέλευση του λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς προς το πανεπιστήμιο.

09:27 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας αστυνομικός είναι σε σοβαρή κατάσταση.

09:25 Η επίθεση συνέβη σε ώρα αιχμής στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης και κοντά στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

09:22 Δεκάδες ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή

09:21 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από την Πόλη, υπήρξε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο σημείο απ’ όπου περνούσε το λεωφορείο. Οι ίδιες πηγές, κάνουν λόγο για 5 τραυματίες.

Η έκρηξη έγινε κοντά σε στάση των λεωφορείων και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες. Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι αμέσως μετά την έκρηξη άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό ή αν υπάρχουν συμπλοκές.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί ενώ στους γύρω δρόμους έχουν σπεύσει ασθενοφόρα. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως, η επίθεση έγινε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από την Αγιά-Σοφιά.

Φωτογραφία: Twitter /@lemiwarnock

Φωτογραφία: Twitter /@lemiwarnock

Φωτογραφία: Twitter /@lemiwarnock

Φωτογραφία: ntv.com.tr

Φωτογραφία: ntv.com.tr

Φωτογραφία: Twitter /@Jakoben1789

Φωτογραφία: Twitter /@Jakoben1789

Φωτογραφία: Twitter /@Jakoben1789

(iefimerida.gr)