Ναι, είναι προστατευόμενος της Νέας Δημοκρατίας ο Θεόφιλος!

Mε το Xθεσινο πρωτοσέλιδο άρθρο του ο «Η» ενημέρωσε «ΤΕΛΟΣ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΙΝΟΥ» με υπογραφή του αρμόδιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γεωργίου Αμυρά!

Δυστυχώς ο Φορέας που για 23 χρόνια (από το 1999) δούλεψε με πάθος για τα θέματα προστασίας και προβολής του Ιερού για την Κεφαλονιά Μεγάλου Βουνού του Εθνικού Δρυμού του Αίνου «τελείωσε» με μια απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που δύο χρόνια από όταν πάρθηκε, δεν έχει αιτιολογηθεί!

Θυμίζουμε ότι η κατάργηση του Φορέα του Εθνικού Δρυμού του Αίνου αποφασίστηκε με τον λεγόμενο περιβαλλοντοκτόνο νόμο 4685/ 2020, ο οποίος ήταν η «ταφόπλακα» για το περιβάλλον της Κεφαλονιάς όταν αιφνιδιαστικά (ακόμα και από τον τοπικό βουλευτή Παναγή Καππάτο κατά δικιά του ομολογία!) εν μία νυκτί αποφασίστηκε (5/6/2020) με την ψήφο μόνο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (και φυσικά του δικού μας Καππάτου…) η κατάργηση ό,τι πολυτιμότερου είχε δημιουργήσει η Κεφαλονιά για το περιβάλλον:

Την ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτική) και του Φορέα του Αίνου!

Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν ήταν και είναι …η καταστροφή για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεφαλονιά με τον περιβόητο ΦΟΔΣΑ της κυρίας Κράτσα με τεράστιο μάλιστα κόστος στην πλάτη των Κεφαλονιτών!

Για τον Φορέα του Αίνου, απλά η βόμβα καθυστέρησε να σκάσει και αυτό συνέβη με την δημοσίευση της απόφασης Αμυρά στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 25/2/2022!

Και μόνο γι’ αυτές τις δύο αποφάσεις η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο βουλευτής Πανηγής Καππάτος και η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα που αδιαμαρτύρητα και «δουλικά» έχουν αποδεχθεί τους καθιστά ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ στην συνείδηση των Κεφαλονιτών και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ!!!

Αυτό για να μην ξεχνιόμαστε! Πολύ περισσότερο όταν στο πολιτικό ξέπλυμα αυτών των δύο καταστροφικών αποφάσεων εμπλέκεται και η τοπική κομματική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Δ.Ε.ΕΠ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης!

Σε μικρό διάστημα και τελευταία η Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ. (πρόεδρος η Γιαννούλα Κουλουμπή), προφανώς καθ’ υπόδειξη άνωθεν, επιχείρησε «να ξεπλύνει» την Κυβέρνηση για τα δύο περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Κεφαλονιά, πρώτα για την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ και το νέο ΦΟΔΣΑ με ανακοίνωση στις 27/1/2022 και τώρα για την κατάργηση του Φορέα του Αίνου!

Και για τις δύο ανακοινώσεις πήρε αποστομωτική ανταπάντηση από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ (από τις ελάχιστες εύστοχες τοπικές παρεμβάσεις του…) έτσι που στην κυριολεξία …αποστόμωσε την τοπική Νέα Δημοκρατία που λούφαξε!

Η τελευταία για τον Φορέα (χθεσινό πρωτοσέλιδο «Η») πάντως αποτελεί ενέργεια ιστορικό μνημείο εξυπηρέτησης ξένης προς τα τοπικά συμφέροντα!

Και βέβαια αυτή η τελευταία ανακοίνωση της τοπικής Ν.Δ. έχει και μια άλλη διάσταση. Την κυνική ομολογία για την ύπαρξη ομφάλιου λώρου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου!

Και εξηγούμαστε.

Με το που έγινε γνωστή η απόφαση Αμυρά για την κατάργηση του Φορέα του Αίνου, αντέδρασε όχι μόνο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο δήμαρχος Μιχαλάτος!

Η ανακοίνωση μάλιστα του Θεόφιλου ήταν περισσότερο αποκαλυπτική και αιχμηρή από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ!

Δίχως πολλά λόγια, ο Θεόφιλος (μάλιστα η ανακοίνωση υπογράφεται …«Από το Γραφείο Δημάρχου») ευθέως μιλάει για«κατάργηση του Φορέα», παραθέτοντας για του λόγου το αληθές και το σχετικό ΦΕΚ που ξεκάθαρα η σχετική απόφαση φέρει τον τίτλο «Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου»!

Ταυτόχρονα ο Θεόφιλος αποκαλεί …«προκλητική» την απόφαση της Κυβέρνησης και δηλώνει ότι «η απόφαση αυτή μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους» παραθέτοντας και την σχετική απόφαση του ΔΣ (122/4-5-2020)! Κα όμως, την κομματική Οργάνωση της Ν.Δ. δεν την ενόχλησαν τα ντοκουμέντα της ανακοίνωσης του δημάρχου, αλλά η πολιτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Έτσι η ανακοίνωσή της στρέφεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας fake news τους ισχυρισμούς του!

Για τον Θεόφιλο με τους ίδιους και παραπάνω αποκαλυπτικούς ισχυρισμούς …λέξη!

Τι πέτυχε η Δ.Ε.ΕΠ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης;

Πρώτον, να εκτεθεί ανεπανόρθωτα χρησιμοποιώντας αυτή …fake news και όχι οι ΣΥΡΙΖΑ και Θεόφιλος!

Δεύτερον, να προσπαθεί για δεύτερη φορά (η πρώτη με τον ΦΟΔΣΑ) «να παίξει το καλό παιδί» σε Κυβέρνηση και Κράτσα και αυτή …ανεπιτυχώς όπως και η προηγούμενη και μάλιστα κόντρα στα συμφέροντα της Κεφαλονιάς!

Τρίτον, να ομολογήσει (ναι, να ομολογήσει!) ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ανήκει (δεν ξέρουμε οργανωτικά και δεν έχει και σημασία…) πολιτικά στη …Νέα Δημοκρατία, με σίγουρα ευχαριστημένο …τον Καππάτο!

Η κατάργηση της ΕΔΑΚΙ και του Φορέα του Αίνου ποσώς τον νοιάζει… Αυτό που έχει σημασία γι’ αυτόν είναι ότι ο δήμαρχος Μιχαλάτος με την υπογραφή της Γιαννούλας και την βούλα της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας δηλώνεται εμμέσως, πλην σαφώς, ότι ανήκει στην Κυβερνητική παράταξη όντας προστατευόμενός της!

Και σε ανώτερα Θεόφιλε …εννοείται στο κόμμα της ΝΔ!

Υ.Γ.: Αλήθεια μετά τα αποκαλυπτήρια τι έχουν να πουν τα μεγαλοστελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που είτε αποτελούν και στελέχη της Δημοτικής Αρχής είτε είναι δηλωμένοι κομματάρχες του Θεόφιλου;