Να ανακληθεί η απόφαση για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Προμελετημένο το έγκλημα, συνυπεύθυνη η περιφερειακή πλειοψηφία, να ανακληθεί η απόφαση για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΑΣΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε δελτίο τύπου της ΑΝΑΣΑ τον περασμένο Μάιο τονίζαμε:

«Η ΑΝΑΣΑ στηρίζει ανεπιφύλακτα το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς θεωρεί ότι δεν είναι πρέπον, σε μια δομή που η 27ετής λειτουργία της αποδεικνύεται σωτήρια για χιλιάδες παιδιά, να προτάσσεται με εξαιρετική αυστηρότητα από το κράτος η υποχρέωση συμμόρφωσης στα κτιριακά, αγνοώντας εκκωφαντικά την μεγάλη κοινωνική προσφορά».

Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της ΑΝΑΣΑ και διαμορφώθηκε κοινή πρόταση ΑΝΑΣΑ-ΛΑ.ΣΥ με την οποία ζητείτο η απόσυρση ή τροποποίηση της επίμαχης ΚΥΑ, η εφαρμογή της οποίας θα θέσει σε αμφισβήτηση την νομιμότητα λειτουργίας δομών του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ, και σε κάθε περίπτωση η πρόβλεψη πενταετούς τουλάχιστον μεταβατικής περιόδου στην διάρκεια της οποίας θα ήταν δυνατές οι όποιες προσαρμογές με την απαραίτητη οικονομική στήριξη του κράτους.

Με το επιχείρημα ότι το ψήφισμα είναι… μονομερές και δεν στηρίζει και άλλες δομές όπως την «Ελπίδα» της κ. Βαρδινογιάννη(!) η περιφερειάρχης απέρριψε την πρόταση ψηφίσματος.

Έξι μήνες αργότερα, η πολιτική της κυβέρνησης για την διάλυση των κοινωνικών δομών που δεν ελέγχει λαμβάνει σάρκα και οστά και κλείνει ουσιαστικά την δομή του Χαμόγελου στους Μαγουλάδες της Κέρκυρας.

Η ΑΝΑΣΑ επιμένει στην θέση της και καλεί φορείς και τοπική κοινωνία να μπουν φραγμός στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης μιας δομής που επί δεκαετίες προσφέρει στέγη, θαλπωρή, αλληλεγγύη και στοργή στα παιδιά του κόσμου που τα έχουν ανάγκη.

Καλεί τέλος την περιφερειάρχη και την περιφερειακή πλειοψηφία να αντιληφθούν, έστω και τώρα, την ευθύνη τους, να σταματήσουν να στηρίζουν την κυβερνητική πρακτική, και να απαιτήσουν την συνέχιση λειτουργίας της δομής.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά