Να γιατί εμείς oι …έξυπνοι μείναμε 200 χρόνια πίσω…

Είναι πραγματικά εκπληκτικό! Η βυθιζόμενη Γέφυρα στην Κόρινθο βουλιάζει 11 μέτρα μέσα στη θάλασσα για να περάσουν τα πλοία και αναδύεται για να περάσουν τα Ι.Χ.

Πρόκειται για ένα έργο που δείχνει πόσο πίσω βρισκόμαστε εμείς οι Κεφαλονίτες, που όχι μόνον χάσαμε την εθνική μας οδό κάνοντας …πεζόδρομο τη Γέφυρα του Αργοστολίου, αλλά δεν μπορέσαμε ακόμα να επιβάλουμε μιά λύση για Γέφυρα Ταμπάκικα-Λιμεναρχείο, όπως έχει προτείνει το τοπικό ΤΕΕ.

Η βυθιζόμενη γέφυρα που ενώνει την Κόρινθο με το Λουτράκι εκτός του ότι εκμηδενίζει την απόσταση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αποτελεί ατραξιόν για τους τουρίστες, οι οποίοι μένουν άφωνοι και δεν σταματούν να φωτογραφίζουν το θέαμα.

Η γέφυρα βρίσκεται στα άκρα της Διώρυγας της Κορίνθου, διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων μέχρι 3 τόνους μεταξύ του Λουτρακίου και της Κορίνθου και βυθίζεται κάθε φορά που πρόκειται να περάσει πλοίο μέσα από τη διώρυγα.

Εκπληκτικό είναι και το βίντεο της ομάδας UP DRONES στις βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου. Ουσιαστικά είναι δύο γέφυρες, η μια βρίσκεται στην Ποσειδωνία (έτσι αναφέρεται αυτή που ενώνει την Κόρινθο με το Λουτράκι) και η άλλη στα Ίσθμια.

Η γέφυρα της Ποσειδώνιας είναι αυτή και με την περισσότερη κίνηση αφού οι κάτοικοι των δύο πόλεων την χρησιμοποιούν για να γλιτώσουν πολλά χιλιόμετρα από όσα θα έκαναν αν χρειαζόταν να κάνουν τον γύρο. Η γέφυρα της Ποσειδώνιας επίσης είναι και αυτή που έχει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση μιας και χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται και περιμένουν καρτερικά να βυθιστεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διάπλους ενός πλοίου και στην συνέχεια να αναδυθεί.

Το βάθος που βυθίζεται η κάθε γέφυρα είναι περίπου 11 μέτρα.