“Ντροπή κύριε Καππάτε να εκβιάζετε συναισθηματικά τους γιατρούς”

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανοικτή επιστολή προς τον Ιατρικό Σύλλογο των νησιών μας απηύθυνε ο βουλευτής κύριος Καππάτος ζητώντας τους να στελεχώσουν το γενικό νοσοκομείο, μια επιστολή  που θα έπρεπε να έχει αποδέκτες το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που το άφησε εν μέσω πανδημίας να καταρρεύσει.

Είναι τουλάχιστον ντροπή κι υποτιμάται η νοημοσύνη γιατρών και πολιτών όταν η κυβέρνηση κι  ο βουλευτής που δεν έκαναν τίποτα για την στελέχωση του νοσοκομείου μας,  να πετούν το μπαλάκι στον τοπικό ιατρικό σύλλογο, τώρα που  η κατάσταση εκτροχιάζεται επικίνδυνα.

Και δεν έκαναν τίποτα γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  αδιαφορεί πλήρως για την υγεία του κόσμου και οι συνειδητές επιλογές της στοχεύουν στην αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να προσφερθεί βορά στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, πράγμα που θα είχε ήδη κάνει, αν δεν ξέσπαγε η πανδημία. 

Εδώ κι ενάμιση χρόνο κομπάζουν σαν παγώνια για την δήθεν άριστη λειτουργία του νοσοκομείου μας ενώ ταυτόχρονα:

-παρακολουθούν απαθείς τον ένα μετά τον άλλον γιατρό να αποχωρούν από το νομαρχιακό νοσοκομείο αηδιασμένοι από την συμπεριφορά τους και δεν κάνουν τίποτα.

-βλέπουν ότι χρειάζονται επειγόντως μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και δεν προσφέρουν γενναία οικονομικά κίνητρα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

-αγνοούν τις φωνές των επικουρικών και τους πληρώνουν  με το σταγονόμετρο μόνο όταν ξεσηκώνονται κι απειλούν ότι θα αποχωρήσουν από το νησί.

-θέλουν να δείξουν ότι φρόντισαν έγκαιρα για την επάρκεια  κρεβατιών covid και θεωρούν ότι το  να μετατρέψουν σε κλινική την αποθηκούλα που αλλάζουν οι νοσηλευτές με χίλιες προφυλάξεις για να μην διασπείρουν τον ιό στο νοσοκομείο μας, θα τους απαλλάξει από τις ευθύνες τους.

-δεν φρόντισαν να απαιτήσουν με  αφορμή την πανδημία, την  στελέχωση και λειτουργία της ΜΕΘ  ώστε να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μετά λοιπόν από ενάμιση χρόνο εγκληματικής απραξίας, αδιαφορίας κι αποδυνάμωσης του νομαρχιακού νοσοκομείου θυμήθηκαν σήμερα, ότι οι συνάνθρωποι μας δίνουν μάχη για την ζωή τους αφού πρώτα ακύρωσαν το μόνιμο διορισμό γιατρών με το που ανέλαβαν την εξουσία, ακύρωσαν στην συνέχεια τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 4.000 γιατρών που είχε δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και πάγωσαν τους διορισμούς των ειδικευομένων.

Είναι τουλάχιστον ύβρις να απευθύνονται στους ντόπιους γιατρούς και να τους ζητούν να αφήσουν τα ιατρεία  και τις δουλειές τους  για να ενταχθούν στο ΕΣΥ όταν μάλιστα όσοι γιατροί μας θέλησαν να βοηθήσουν, υπαναχώρησαν γιατί τους ζητήθηκε  να υπογράψουν σύμβαση για την καθημερινή παρουσία τους στο νοσοκομείο, πράγμα που δεν μπορούσαν να δεχτούν.

Στους γιατρούς, που με την σημερινή επιστολή τους αποδεικνύουν επίσης τα ψέματα για την δήθεν άριστη κι ελεγχόμενη κατάσταση του νοσοκομείου και στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια για το υψηλό αίσθημα  ευθύνης και αλληλεγγύης που τους διακατέχει.

Όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρά τις μεγάλες ελλείψεις δεν έχει ακόμα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές  και προχωράει σε απολύσεις και διώξεις γιατρών όπως έγινε στα Γιάννινα και τον Άγιο Σάββα, το να εκβιάζονται συναισθηματικά οι ντόπιοι γιατροί και να φαίνονται υπόλογοι στα μάτια των ΘιακοΚεφαλονιτών, είναι ξεκάθαρη πράξη στοχοποίησης τους για να αποποιηθούν κάποιοι τις τεράστιες ευθύνες τους.

Κι όμως θα μπορούσαν να στελεχώσουν το νοσοκομείο μας με κάποια από τα εκατομμύρια που μοίρασαν στα ΜΜΕ, θα μπορούσαν με απευθείας αναθέσεις κατά την προσφιλή τακτική τους να εξοπλίσουν και να λειτουργήσουν την ΜΕΘ, θα μπορούσαν τέλος να  προσελκύσουν με οικονομικά κίνητρα γιατρούς    αντί να προσλαμβάνουν αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τους τοπικούς εκπροσώπους της, δεν πήραν ποτέ τις σωστές αποφάσεις, καθορίζοντας όμως το δικό μας μέλλον και την δική μας ζωή.

Και σε αυτό το τραγικό σημείο βρισκόμαστε σήμερα, με τις ευθύνες να είναι τεράστιες κι αποκλειστικά δικές τους.

Αργοστόλι 9 Απριλίου 2021
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ