ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

Oπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι και η σημερινή, αντί να καλλιεργεί κλίμα επενδυτικού περιβάλλοντος, καλλιεργεί κλίμα φοβίας, αρνητικής επενδυτικής διάθεσης και διωγμού εκτός Ελλάδος των σοβαρών επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση βλέπει λαό και επιχειρήσεις ως την αγελάδα την οποία καθημερινά μπορεί να αρμέγει, αλλά να κόβει και καμιά μπριζόλα, ώστε να ταΐζει το αδηφάγο τριτοκοσμικό μας κράτος, τη διατήρηση του οποίου υπαγορεύει η απηρχαιωμένη αριστερίζουσα αμπελοφιλοσοφία της.

Ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριο Βερναρδάκη, τουλάχιστον 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται παράνομα με 2.800 ευρώ καθαρά μηνιαίως! Θα αναγκαστούν άραγε οι εν λόγω κύριοι να επιστρέψουν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα και να υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες;

Και ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν έναν δυσβάστακτο ΕΝΦΙΑ, το κράτος συνεχίζει να ενισχύει το ασφαλιστικό ταμείο των υπαλλήλων της ΔΕΗ με 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Όμως η κατάργηση της εν λόγω χρηματοδότησης και μόνο ισοδυναμεί με 23% μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ο τελευταίος θα μπορούσε περαιτέρω να μειωθεί κατά 10%, αν αυξανόταν η φορολογία στα ποτά και στα τσιγάρα των θεριακλήδων. Φυσικά, ΕΝΦΙΑ και μνημόνιο δεν θα υπήρχαν, αν όλοι μας είχαμε φορολογική συνείδηση. Επειδή όμως δεν έχουμε, ας υποχρεωθούν τουλάχιστον όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να προμηθευτούν μηχανές χρεωστικών-πιστωτικών καρτών.

Είναι πέρα για πέρα άδικο, η μειονότητα των ευσυνείδητων επαγγελματιών να βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με τον ανέντιμο ανταγωνισμό των ασυνείδητων φοροκλεπτών και καταχραστών του ΦΠΑ, τους οποίους εμείς, ως εντελώς ανεύθυνοι πολίτες, ενισχύουμε μην απαιτώντας αποδείξεις, ενώ εκ των υστέρων ζητάμε ευθύνες μόνο από τους πολιτικούς και διαμαρτυρόμαστε επειδή το κράτος αδυνατεί να μας προσφέρει βασικές κοινωνικές παροχές.
Και ενώ τα τελευταία 6 χρόνια τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 45% και συγχρόνως μειώθηκαν οι αποδοχές των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες (τις οποίες κατά μεγάλο μέρος έχουν επιδοτήσει και οι Έλληνες φορολογούμενοι), για κάποιον περίεργο λόγο τα ξενοδοχεία εμφανίζουν μειωμένα κέρδη και συγχρόνως δεν εξυπηρετούν το 40% των δανείων τους! Συνεπώς… ή είμαστε εντελώς ανίκανοι να καταστήσουμε κερδοφόρα ακόμη και την κορυφαία μας βιομηχανία, ή το Υπουργείο Oικονομικών δεν κάνει καθόλου μα καθόλου καλά τη δουλειά του!

Σημείωση
Τον Αύγουστο, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣOΚ και ΠOΤΑΜΙ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο χωρίς κανείς εξ αυτών να το πιστεύει! Τώρα έρχεται στη βουλή ο εφαρμοστικός νόμος, και όλοι τους θα αρχίσουν να βάζουν αστερίσκους. Όπως πάμε, στο τέλος και το πακέτο των μνημονίων θα «φάμε» και εκτός Ευρώπης θα βρεθούμε, ξανά με την παλιά μας αγαπημένη… δραχμή!

*Από τη Realnews