Οι νέες διεθνείς φουρτούνες απαιτούν καλό καπετάνιο!

Ενώ έχουμε όλα αυτά τα αρνητικά που συμβαίνουν ήδη στον πλανήτη μας (Πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, Ενεργειακή Κρίση, πρόσφατα Ρεκόρ Παγκοσμίου Πληθωρισμού (Ακρίβεια,) Ελλείψεις Πρώτων Υλών και η Πανδημία του κορονοϊού που ακόμα υπάρχει) κάποιο νέο κακό φαίνεται ότι είναι προ των πυλών για να αντιμετωπίσουν οι διεθνείς ηγέτες του κόσμου μας: Την προβλεπόμενη αρχή μιας νέας ύφεσης στην Αμερική και την Ευρώπη!

Ήδη πολλοί έγκριτοι οικονομικοί παράγοντες στην Αμερική και άλλου προειδοποιούν για τα “μαύρα σύννεφα” μιας νέας ύφεσης που υπάρχουν στον διεθνή οικονομικό ορίζοντα… Λες και δεν μας φτάνουν όλα τα προαναφερθέντα αρνητικά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μια νέα οικονομική διεθνή ύφεση μας έλειπε τώρα!

Προάγγελος της προοπτικής να μπει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Αμερική, σε ύφεση είναι παρά τις δικαιολογίες που ακούμε η νέα ανακοίνωση των Αμερικανών πως η οικονομία (ΑΕΠ) τους το πρώτο τρίμηνο του δύσκολου 2022 παρουσίασε απρόβλεπτη συρρίκνωση κατά -1,4% σε ετησία βάση ενώ οι εκτιμήσεις μιλούσαν για άνοδο κατά +1%!

Όμως, και στην προηγουμένως ταχεία αναπτυσσόμενη Κίνα λόγω της πολιτικής της μηδενικής ανοχής με τα δρακόντεια μέτρα που παίρνουν κατά του Κορονοϊου τα οικονομικά μαντάτα δεν είναι πολύ καλύτερα. Γεγονός που επίσης επηρεάζει όλες τις διεθνείς οικονομίες!

Εμείς από την άλλη πλευρά έχουμε ευτυχώς να προβάλουμε σαν λαός με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την ταχεία οικονομική ανάπτυξη μας το έτος που μας πέρασε στο +8,3% που ήταν σημαντικά μεγαλύτερη και από τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Ευρώπη!

Για το έτος 2022 που διανύουμε οι επίσημες προβλέψεις των διεθνών οργανισμών τώρα μετά των Πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία μιλούν ακόμα για μεγάλη ανάπτυξη της τάξεως του +3 με +4% στην Ελλάδα μας. Οι θετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας και το 2022 ενισχύονται και από τις όλο ένα και καλύτερες προβλέψεις για την πορεία του τουρισμού στον τόπο μας όπου πολλοί το συγκρίνουν με το έτος ρεκόρ για τον τουρισμό μας το 2019!

Τέλος, για να πάει καλά και στο μέλλον η Ελληνική Οικονομία αυτό προϋποθέτει πως θα υπάρξει στη χώρα μας πολιτική σταθερότητα και πως στις επόμενες Εθνικές Εκλογές μας δεν θα επιστρέψουν οι ανεύθυνοι λαϊκιστές του μαύρου παρελθόντος μας οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την εξουσία τάζοντας παραπάνω χρήματα που δεν υπάρχουν βλάπτοντας ξανά το παρόν και μέλλον της οικονομικής ανάπτυξης μας!