Ονειδος η απάντηση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και του αντιδημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού

Η απάντηση των Θεόφιλου, Τσιλιμιδού στο ΔΣ την περασμένη Τετάρτη σε ερώτηση του Γιάννη Κουρούκλη για τον τραυματισμό του 10χρονου στο 5Χ5 αποτελεί μνημείο υποκρισίας!

ΟΝΕΙΔΟΣ για τη δημοτική αρχή και στίγμα στη θητεία της!

Η καλύτερη εκδοχή για το δήμαρχο  Θεόφιλο Μιχαλάτο  και τους  συνεργάτες του που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι να μην έχουν καταλάβει  ότι το συγκεκριμένο συμβάν από τύχη (κερί στον Άγιο να πάνε να ανάψουν) δεν είχε θύμα ή έστω βαριές συνέπειες  για ένα 10χρονο παιδάκι!

Και είναι η καλύτερη εκδοχή γιατί τα όσα ακούστηκαν δια στόματος του Δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου είναι ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ!

Γ. Τσιλιμιδός

Δεν λέμε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα έπρεπε την ίδια ώρα που έμαθε για το συμβάν, μετά το σταυρό που πιστεύουμε ότι θα έκανε…, θα έπρεπε να δώσει την παραίτησή του στο Δήμαρχο ή έστω να του την ζήταγε ο δεύτερος. Τέτοιες ευαισθησίες δεν έχουν δείξει ότι έχουν…

Λέμε όμως, πως θα έπρεπε να ζητηθεί από τους γονείς του παιδιού μία μεγάλη  ΣΥΓΝΩΜΗ!

Και να καλέσουν το παιδί με τους γονείς του στο γραφείο του δημάρχου και να του ζητήσουν ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ μια μεγάλη επίσης ΣΥΓΝΩΜΗ! 

Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι τα όσα γελοία επιχειρήματα και χοντροειδή ψέματα  ακούστηκαν στο ΔΣ από τους δύο αρμόδιους είχαν να κάνουν με ένα γεγονός που από τύχη δεν είχε μια δίχως όρια τραγική κατάληξη για την τοπική μας κοινωνία.

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ακριβή απομαγνητοφώνηση της απάντησης Θεόφιλου και Τσιλιμιδού, όχι γιατί πιστεύουμε ότι θα νοιώσουν ντροπή ή τύψεις διαβάζοντας τι μπούρδες εκστόμισαν για να αποφύγουν τις μεγάλες ευθύνες τους και θα μετανοήσουν, έτσι κι αλλιώς μία εβδομάδα μετά το συμβάν δεν ένοιωσαν την ανάγκη ούτε μία ανακοίνωση να βγάλουν όταν για ψύλλου πήδημα το κάνουν, ακόμα και για …μπρελόκ με κλειδί που έχει χαθεί!.. 

Η δημοσίευση γίνεται για …τον ιστορικό του μέλλοντος! 


Τι είπαν Θ. Μιχαλάτος και Γ. Τσιλιμιδός στο Δημοτικό Συμβούλιο


Δημοσιεύουμε την ακριβή απομαγνητοφώνηση των θέσεων του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού στο τελευταίο Δ.Σ., σχετικά με τον πρόσφατο τραυματισμό του 10χρονου αθλητή από την πτώση μεταλλικής πόρτας του γηπέδου 5Χ5 στο Αργοστόλι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ:

«Μία πόρτα της ανοιχτής περίφραξης, έπεσε, έσπασε ο μεντεσές και έπεσε πάνω σε ένα νεαρό αθλητή ο οποίος ήταν εκεί και ετοιμαζότανε για την προπόνησή του. Ητανε εκτός χώρου γηπέδου 5Χ5. Ενημερώθηκα από το φύλακα του γηπέδου και πήγα αυτόματα εκεί, δεν υπήρχε ούτε ο αθλητής ούτε φυσικά κάποιος από τους γονείς του εκείνη την ώρα και σύμφωνα με τους παριστάμενους εκεί, η πόρτα ενώ δεν φαινότανε ότι έχει κάποιο σημάδι ή να γέρνει ή οτιδήποτε, για κάποιο λόγο, προφανώς κάποια καταπόνηση θα δέχθηκε πιθανόν από τις προηγούμενες μέρες από κάποιους και έπεσε, έτυχε να πέσει, ατυχώς πάνω στο νεαρό αυτό παιδί.

Και οι αθλητικές εγκαταστάσεις καταρχήν ομολογούμε κι εμείς ότι είναι ασυντήρητες. Κι είναι ασυντήρητες όπως ήτανε μέχρις έως ότου τις παραλάβαμε και λόγω της τεράστιας δυστοκίας που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα με την ΚΕΔΗΚΕ η οποία είχε εκφραστεί. Γι’ αυτό το λόγο θέλαμε άρον άρον, να έρθουνε οι κτιριακές υποδομές και των αθλητικών εγκαταστάσεων και των πολιτιστικών εγκαταστάσεων στο Δήμο, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει συντήρηση και επιμέλειά τους. Και είμαστε όλοι σε συζητήσεις το προηγούμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και βλέπαμε ότι δεν υπήρχε καλή διάθεση ως προς αυτή την απόφαση να τις φέρουμε στο Δήμο».

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ:

«Να καταγράψουμε ότι η οικονομική κρίση, τα προβλήματα τα οικονομικά, όλα αυτά που αντιμετώπισε ο Δήμος τα προηγούμενα δέκα χρόνια είχανε μείνει οι εγκαταστάσεις, η συντήρηση των εγκαταστάσεων των αθλητικών, ακόμα και εδώ, όλα τα ακίνητα τα οποία είχε η ΚΕΔΗΚΕ είχανε πρόβλημα συντήρησης. Και εδώ τα αντιμετωπίζουμε. Ή μπορεί να μην λειτουργεί ο κλιματισμός, ή μπορεί να θέλει βάψιμο, ή μπορεί να μη λειτουργεί το ασανσέρ πίσω που είναι για να βάζουνε τα πράματα …και χίλια δυό άλλα πράματα που έχει το κτίριο.

Το Κλειστό με τα χίλια δυό προβλήματα, το γήπεδο, οι χώροι εκεί στο μπάσκετ το δάπεδο και τ λοιπά, μπορεί να μην είναι οι κατάλληλοι. Να πάρουμε το γήπεδο Κεραμειών; Να πούμε το Κολυμβητήριο; Οι τοίχοι είναι όλοι σκασμένοι, τα υδραυλικά τους έχουνε ανοίξει οι τοίχοι και τα λοιπά, μπάζει νερό μέσα στα αποδυτήρια και τα λοιπά. Είναι μαύρα χάλια το Κολυμβητήριο. Είναι μια πραγματικότητα. Το έχουμε καταγράψει. Και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ ο κ. Πεφάνης και ο σύμβουλος που ήτανε στην ΚΕΔΗΚΕ ο κ. Κουμαριώτης που ήταν υπεύθυνος για τα αθλητικά, μας είχε εντοπίσει τα προβλήματα, τα είχαμε τα δει, αλλά είχαμε το πρόβλημα αυτούς τους μήνες, η αγωνία μας να γίνει ένα προϋπολογισμό οι άλλοι Δήμοι και να μπορέσει να κινηθεί η ΚΕΔΗΚΕ. Με το που πήραμε την συγκατάθεση, γιατί πλέον είναι θέμα και ευθύνης, γιατί είναι πολύ εύκολο να λέει ο κ. Κουρούκλης ότι έχουμε ποινικές ευθύνες. Για φανταστείτε όμως τι κουβεντιάζουμε; Οτι οι εγκαταστάσεις του Δήμου δέχονται τις Ακαδημίες, όλα τα παιδιά που δεν κάνει τις δράσεις δεν κάνει ο Δήμος, κάνουν οι Ακαδημίες, τα οποία αμείβονται οι Ακαδημίες, Σύλλογοι. Γράφονται τα παιδιά στα Γήπεδα και μεις έχουμε την ευθύνη. Και γω σου λέω για παράδειγμα να γίνει ένα ατύχημα στο χώρο ευθύνης του Γηπέδου που να μην είναι θέμα εγκαταστάσεων. Ατύχημα. Και έχουμε την ευθύνη. Γιατί μπορεί όταν λείπουμε γιατί δεν υπάρχει, τι προσωπικό έχει στα Γήπεδα ο Δήμος, η ΚΕΔΗΚΕ. Ενα άτομο έχει πρακτικά. Και την καθαρίστρια. Δουλεύουν δύο άτομα στον χώρο εκείνο. Ή στο Κολυμβητήριο; Υπάρχουνε δύο άτομα. Αλλοι έχουν άδεια ή (…), ένα ναυαγοσώστης, ή αν λείπει με άδεια. Αν έχουνε άδεια; Εχουμε μια ευθύνη για τις εγκαταστάσεις του Δήμου, πάνε όλα τα παιδιά και μεις δεν έχουμε την δυνατότητα ούτε την οικονομική ούτε τους εργαζόμενους, ούτε το προσωπικό να ελέγξουμε και νάμαστε και θέλει  (…) μακάρι δηλαδή, αν είναι δηλαδή Γιάννη, φανταστείτε τι θέλουμε εμείς να λειτουργούνε οι εγκαταστάσεις; ‘Η να έχουμε εμείς (…) λέει ο Γιάννης να έχουμε ποινικές ευθύνες»;

Ο …ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ!