Ο Δήμος Ληξουρίου στις εκδηλώσεις του Μεσολογγίου

Στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 196η επέτειο της Ηρωϊκής Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης προσκεκλημένος από το Δήμαρχο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο.

Συμμετείχε στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων και στην κατάθεση στεφάνων στον τύμβο των Πεσόντων όπου κατέθεσε στεφάνι καθώς και στον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα το απόγευμα της ίδιας μέρας με κατάληξη την τελετή αναπαράστασης της Ανατίναξης της πυριτιδαποθήκης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και παρέλασαν εκπαιδευτικοί , μαθητές και γονείς από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου κ. Γεράσιμο Γαλανό ο οποίος για 26η χρονιά παραβρέθηκε στις Εορτές της Ηρωϊκής Εξόδου , τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τους ήρωες που έγραψαν την λαμπρότερη σελίδα Αυτοθυσίας στην Παγκόσμια Ιστορία.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία και τα συναισθήματα που νιώθει κανείς μένουν ανεξίτηλα στο μυαλό όλων.
(Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου)