Ο Δεσπότης έκοψε την Βασιλόπιτα της Μητρόπολης

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτά της έκοψε η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας στο Πνευματικό Κέντρο “Ο Απόστολος Παύλος”, το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023, στο Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στο Αργοστόλι.

Ο κόσμος φέτος ήταν λίγος λόγω του άστατου καιρού που δεν βοηθούσε. Κλήρος και λαός μαζεύτηκε και φέτος ώστε να ευχηθεί καλή χρόνια στον Ποιμενάρχη μας.

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος, ευχήθηκε σε όλους υγεία, προκοπή, αλλά και πνευματική ανάταση που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία μας. Ο κ. Δημήτριος έκανε εκτενή ενημέρωση στους παρευρισκόμενος για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της μητρόπολης.

Μίλησε για τον Άγιο Βασίλειο και γιατί κόβουμε την βασιλόπιτα. Έκανε και λίγο κατήχηση, μιλώντας την έννοια του χρόνου και τη μετάνοια και την αλλαγή που πρέπει όλοι να κάνουμε ο καθένας μας για να ανακαινισθεί η κοινωνία.

Στη όμορη εκδήλωση δεν είδαμε τις τοπικές αρχές, κάτι άλλωστε που σχολιάστηκε. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε την παρουσία στην εκδήλωση της κας Λίλας Καππάτου, αδελφής του βουλευτή Παναγή Καππάτου, καθώς και του Βαγγέλη Μαζαράκη.

(ekefalonia.gr)