Ο Δημήτρης Μαρτίνης στον «Η»: Το οικόπεδο θα αξιοποιηθεί προς όφελος του Νοσοκομείου

Στην αξιοποίηση του επίμαχου ιδιοκτησίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Οικοπέδου των 4,5 στρεμμάτων περίπου, στην καρδιά του Αργοστολίου, εμμένει σταθερά ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μαρτίνης, σύμφωνα με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση 8/2022 του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Διοικητή και την αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Ζωή Μοσχονά, ξεκάθαρισαν οι προθέσεις του Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας, ως προς το στόχο της αξιοποίησης της ιδιοκτησίας του προς όφελος του Νοσοκομείου, ώστε να καλυφθούν πάγιες και σημαντικές ανάγκες στέγασης της Σχολής Νοσηλευτικής που λειτουργεί επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία και είναι τροφοδότης του Νοσοκομείου μας βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την εγκατάσταση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας που επιτελεί τεράστιο υποστηρικτικό και θεραπευτικό έργο σε ασθενείς του τόπου μας, αλλά και με την κατασκευή κατοικιών που θα καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες ιατρών και λοιπού προσωπικού.

Ο κ. Μαρτίνης, σύμφωνα με όσα μας είπε, ξεκαθάρισε ότι ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο θα ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες και συντάξεις μελετών, ώστε να ενταχθεί η αξιοποίηση του οικοπέδου σε χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, ενώ συμφώνησε με το «ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΥΛΟΥ», το οποίο είναι εφαρμόσιμο και με την υλοποίησή του λύνονται πολλά προβλήματα, όχι μόνο του Νοσοκομείου, αλλά και θα προσφέρει και θέσεις πάρκινγκ στην πόλη του Αργοστολίου.

Για τις ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας ο κ. Μαρτίνης μας πληροφόρησε ότι ήδη υπάρχουν ενεργές δύο αιτήσεις ιατρών, ενός γυναικολόγου από το Κ.Υ Κομοτηνής και ενός πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο Κοζάνης, οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν στην Κεφαλονιά, αλλά οι αιτήσεις τους έχουν «κολλήσει» στη γραφειοκρατία των ΥΠΕ που υπηρετούν, παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει ακόμα και από τον ίδιο για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία.

Επίσης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ένας ενδοκρινολόγος να έρθει στο Νοσοκομείο μας.