«Ο κατήφορος της περιφερειάρχη Κράτσα, ανίκανη να εκτελέσει έργα που λιμνάζουν»

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Ανίκανη να εκτελέσει λιμνάζοντα έργα 2,5 χρόνων η περιφερειάρχης, καταφεύγει για βοήθεια στον νεοσύστατο δήμο Ληξουρίου των 8337 κατοίκων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΑΣΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Δυστυχώς επαληθευόμαστε.

Η περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει την Κεφαλονιά αφού επί δυόμιση χρόνια μετά την καταστροφή του Ιανού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ από την χρηματοδότηση που έλαβε προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποδομές και να επισκευασθούν οι βλάβες, κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Το ιστορικό της υπόθεσης:

  1. Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη την αναξιοπιστία της περιφερειακής αρχής κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Αργοστόλι του πρωθυπουργού, εξαγγέλλει και προχωρεί στον ορισμό «επιτροπείας» από γενικούς γραμματείς υπουργείων ώστε να προχωρήσουν την διαδικασία και να αποσοβήσουν το μεγάλο φιάσκο για την ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
  2. Ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Σταυριανουδάκης, αφού η περιφερειακή αρχή εξακολούθησε να επιδεικνύει αδυναμία και αδιαφορία ενεργειών, σε πρόσφατη επίσκεψη προσκαλεί τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν το φορτίο και να αξιοποιήσουν την χρηματοδότηση που λιμνάζει υλοποιώντας εν μέρει έργο αρμοδιότητας της ΠΙΝ (επαρχιακό οδικό δίκτυο) και εν μέρει έργο αρμοδιότητας των δήμων (δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο), πράγμα το οποίο αποτελεί και το «αντάλλαγμα» για την συνεισφορά τους.
  3. Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ήλθαν για έγκριση οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας και δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου με τις οποίες εκχωρείται για πρώτη φορά αποκλειστικό έργο της ΠΙΝ στους δυο δήμους.

Ιδού λοιπόν:

Η περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου κατάφερε μέσα σε 3,5 χρόνια να απαξιώσει τον θεσμό, να αποδομήσει τις τεχνικές της υπηρεσίες και να ομολογεί με τις πράξεις και παραλείψεις της ότι ένας μικρός δήμος 8337 κατοίκων που δημιουργήθηκε μόλις το 2019 έχει μεγαλύτερες εκτελεστικές δυνατότητες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Συγχαίρουμε τους δυο δήμους για την ετοιμότητά τους και ευχόμαστε να αξιοποιήσουν επιτυχώς και έγκαιρα την χρηματοδότηση αυτή εκτελώντας τα έργα που έχει ανάγκη η Κεφαλονιά.

Δυστυχώς η περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου οδηγεί σταθερά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην απαξίωση και στην αναποτελεσματικότητα.

Ευτυχώς, ο χρόνος της τελειώνει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά