Ο Κεφαλονίτης ομογενής Σπύρος Μαντζαβίνος εξελέγη γερουσιαστής στο Ντελαγουέαρ

ΝΤΕΛΑΓΟΥΕΑΡ. Μια ακόμα νίκη για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Ο Σπύρος Μαντζαβίνος (Spiros Mantzavinos) εξελέγη πολιτειακός γερουσιαστής στο Ντελαγουέαρ με το Δημοκρατικό Κόμμα, καθιστώντας τον ως τον μόνο Ελληνοαμερικανό υποψήφιο που έχει εκλεγεί μέχρι τώρα στα πολιτειακά κοινοβουλευτικά όργανα του Ντελαγουέαρ.

Ο ομογενής υποψήφιος θεωρείτο τους τελευταίους μήνες φαβορί στην αναμέτρησή του με τον αντίπαλό του Αντονι Ντελκόλο.

Μετά την εκλογή του ο Μαντζαβίνος δήλωσε πως νιώθει μεγάλη τιμή που εκπροσωπεί τις εργαζόμενες τάξεις της 7ης περιφέρειας στο Ντόβερ. «Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που έλαβα από την ελληνοαμερικανική κοινότητα από όλη τη χώρα. Οι υποψήφιοι, από μόνοι τους δεν μπορούν να κερδίσουν μια αναμέτρηση, οι καμπάνιές τους μπορούν. Ολοι όσοι έδωσαν λίγο από το χρόνο τους, το ταλέντο τους και τα χρήματά τους που τόσο δύσκολα βγάζουν αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της καμπάνιάς μας».

Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά από τους παππούδες του. Είναι ενεργό μέλος του American Hellenic Institute (AHI), πρώην πρόεδρος του τοπικού τμήματος της AHEPΑ και ενεργό μέλος της ενορίας του, της Αγίας Τριάδας στο Ουίλμινγκτον.

Ο Σπύρος Μαντζαβίνος εκλέγεται για πρώτη φορά σε δημόσιο αξίωμα αντιπροσώπου, εν τούτοις έχει εργαστεί επί χρόνια σε καμπάνιες του Δημοκρατικού Κόμματος, τόσο στο Ουίλμινγκτον όσο και σε γενικότερο επίπεδο Πολιτείας, ενώ υπήρξε συνεργάτης της ομογενούς πολιτειακής ελεγκτού, Κάθυ Κραμύδα ΜακΓκίνες (Kathy Kramedas MacGuinness), την πρώτη ομογενή που εξελέγη σε πολιτειακό αξίωμα στο Ντελαγουέαρ.

Πριν μερικούς μήνες η ελληνοαμερικανική κοινότητα τον στήριξε σε fundraising που διοργάνωσε διαδικτυακά στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του AHI, Νικόλαος Λαριγκάκης και ο πρόεδρος της Manatos&Manatos, Μάικ Μανάτος.

Ο Σπύρος Μαντζαβίνος (Spiros Mantzavinos) με την οικογένειά του. Φωτογραφία: https://spiros4statesenate.com/

(ekirikas)