Ο Ν. Ανουσάκης για τους δασικούς χάρτες: Κε βουλευτά, κάν΄το όπως στην Κρήτη!

Ν. Ανουσάκης

«Κύριε βουλευτά προωθήστε τώρα την παράταση των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες της Κεφαλονιάς όπως ακριβώς έγινε με την Κρήτη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόον και Μέλλον», Νίκος Ανουσάκης.

Η ακοίνωση αναφέρει:

Είναι γνωστό ότι το «δασικό» θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ζήτημα των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς πολλοί ιδιοκτήτες που πλήττονται από το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη ανέμεναν την πολυθρύλητη νομοθετική ρύθμιση για τους δασωμένους αγρούς η οποία ακόμα δεν υφίσταται. Λόγω των παραπάνω πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν προβεί στις προβλεπόμενες αντιρρήσεις για τις περιουσίες τους οπότε η σχετική προθεσμία που λήγει στις 16/3/2022 αποτελεί ένα «βρόγχο» και μια απειλή για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Είναι λοιπόν αδήριτη ανάγκη ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος να μιμηθεί , να αντιγράψει και «να πατήσει πάνω στο δρόμο που χάραξαν» οι βουλευτές της Κρήτης και να απαιτήσει να ισχύσει και για τον Νομό μας κι όχι μόνο για την Κρήτη η νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίσει δίμηνη παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Όλως παραδόξως όμως ο κύριος Παναγής Καππάτος αντί να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών του και να επιβάλλει ίδια και ίση μεταχείριση όλων των περιοχών που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο οξύ πρόβλημα, αντιθέτως σε συνέντευξη του στο δημοσιογράφο Σάκη Βούτο απέκλεισε δημόσια κάθε παράταση της επίμαχης προθεσμίας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη δηλώνοντας μάλιστα προκλητικά πως «στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν έχει επιδειχθεί ο απαιτούμενος ζήλος από τους θιγόμενους ιδιοκτήτες για το συγκεκριμένο θέμα»!!!

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι ο Νομός μας επί Καππάτου έχει υποτονική και «αναιμική» κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κι ότι ο βουλευτής μας δεν μπορεί να αποδώσει ούτε ως «ουρά» των βουλευτών της Κρήτης ώστε να έχουμε κι εμείς όμοια μεταχείριση όπως γνωρίζουμε ότι δεν του περισσεύει χρόνος για τα συμφέροντα των Κεφαλονιτών και των Θιακών γιατί όλος ο χρόνος του καταναλώνεται σε «selfies» και χαμογελάστες φωτογραφίες άνευ αντικειμένου με τον αγαπημένο του Δήμαρχο Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτο πλην όμως στην ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής του καριέρας ας κάνει κάτι και για τους ψηφοφόρους του.

Επισυνάπτω το σχετικό σύνδεσμο για την δίμηνη παράταση της προθεσμίας των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες μόνο στην Κρήτη με νομοθετική ρύθμιση στον νέο νόμο 4903/2022.

Δασικοί χάρτες: Δίμηνη παράταση για τις αντιρρήσεις στην Κρήτη-ECOPRESS

Νίκος Ανουσάκης

Επικεφαλής της παράταξης

«Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον»