Πάθος – Οραμα – Δράση

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA
ΤΟ ΚΑΘΕ ένα από τα τρία χαρακτηριστικά , από μόνο του είναι σπουδαίο πλεονέκτημα για τη ζωή σου, αλλά δεν είναι αρκετό . Ο συνδυασμός δύο από αυτά θα σου δώσει διαφορετικό αποτέλεσμα πιθανόν από αυτό που θάθελες, για αυτό πρόσεξε να τα έχεις και τα τρία.
  Αν έχεις πάθος και όραμα αλλά σου λείπει η δράση , τότε απλά.   ο ν ε ι ρ ο π ο λ ε ί ς, Λόγια –λόγια  –λόγια.
  Αν έχεις  όραμα  και δράση  αλλά σου λείπει το πάθος , θα είσαι πάντα μια   μ ε τ ρ ι ό τ η τ α.
  Αν έχεις  πάθος  και δράση  αλλά σου λείπει το οραμα . Θα φτάσεις εκεί που θέλεις αλλά θα ανακαλύψεις ότι,     ε ί σ α ι    α λ λ ο ύ. (λάθος στόχος)
  Το  πάθος σκέτο μπορεί να σε οδηγήσει σε εμμονικές καταστάσεις και από τεράστια δημιουργική δυνατότητα να καταλήξει αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.
Χρειάζεται να δεχτείς όμως ότι το πάθος είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στη δράση κάποιου .Είναι αυτό το παραπάνω που φέρνει την αλλαγή, το αποτέλεσμα , κινεί τον τροχό από την ακινησία, 
  Είναι η φωτιά στα σωθικά που σε κρατά ξάγρυπνο τα βράδια . Είναι η στροφή που φέρνει στο ζεμπέκικο, ο χορευτής  με τα χέρια ανοιχτά , τα μάτια μισόκλειστα, το κτύπημα του ποδιού να ανοίξει η Γης να μπει να κρύψει τον καημό .
  Είναι η δόνηση που πολλαπλασιάζει τη δύναμη μιας σκέψης — εικόνας που ενεργοποιεί τα υποσωματίδια να ενωθούν σε άτομα –μόρια–κύτταρα για να γεννηθεί η σκέψη–εικόνα.Στον κόσμο των κβάντα δημιουργείται η πραγματικότητα  και είναι τόσο περίπλοκη όσο είναι και η σκέψη.
   Η σκέψη ένα πρόγραμμα για το βιοικομπιούτερ μας τον εγκέφαλο είναι και αν έχει ενδυναμωθεί αρκετά από το συναίσθημα (πάθος) τον υποχρεώνει να την επιβάλλει στο κβαντικό ολογράφημα.Η σκέψη ένα ενεργειακό αποτύπωμα είναι , ένας νοητικός χάρτης για τον εγκέφαλο.
   Το ένστικτο σου θα σε οδηγήσει καλύτερα από τη λογική σου . Πολλά από τα σημαντικά επιτεύγματα του ανθρώπου, είχαν απορριφθεί από την λογική και μάλιστα των ”ειδικών” που φώναζαν    ” …..Αυτό δεν γίνεται ” Κάποιοι ευτυχώς δεν τους …..άκουσαν 
    Μερικά από αυτά είναι και τα ακόλουθα : Η Γαλλική Ακαδημία το 1700 εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε:” Σταματήστε να μας στέλνετε ειδήσεις για μετεωρίτες που πέφτουν από τον ουρανό. Οπως είναι γνωστόν κάτι τέτοιο είναι εντελώς αδύνατον. Για το εγχείρημα των αδερφών RIGHT να πετάξουν έγκυρη εφημερίδα φιλοξενούσε την άποψη ειδικών , ότι δεν θα μπορούσε να πετάξει μια μηχανή βαρύτερη από τον αέρα. Ο πρόεδρος της IBM μόλις 70 χρόνια πριν δήλωνε ότι δεν βλέπει το λόγο, κάθε οικογένεια να έχει και ένα κομπιούτερ.. Κάποιοι δήλωσαν (αν είναι δυνατόν…) ότι οι ντομάτες τρώγονται
     Αυτό που δίνει στην ζωή μας εκπληκτική δυναμική είναι ότι κάθε μια καινούργια γνώση ,ανακάλυψη, καινοτομία αυτόματα ανοίγει χιλιάδες άλλους νέους, παρόμοιους ,διαφορετικούς , τρόπους να δημιουργηθεί κάτι για πρώτη φορά και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ.
   Έτσι προσδοκώντας το απίθανο το ακατόρθωτο το αδύνατο, το απραγματοποίητο , διευρύνουμε τα όρια μας και δίνουμε νόημα στη ζωή μας, δηλαδή στην πραγματικότητα μας.
    ”Αξίζει  να δοκιμάσεις μια φορά στη ζωή σου να κάνεις μια τρύπα στο νερό..”