Πήγε καλά ο ΝΟΚΙ στην ιστιοπλοϊα optimist στο Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Το νεοσύστατο τμήμα ιστιοπλοΐας τριγώνου κλάσης optimist συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδας στις 24-27\03\2016, που διοργάνωσε ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Ρίου ¨Ιάσων΅.
Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 87 Αθλητές και Αθλήτριες από όλη την περιφέρεια. Oι συνθήκες ήταν καλές με μέτριας έντασης ανέμους, κάποιες σποραδικές βροχές και με θαλάσσια ρεύματα που ανέβασαν τον δείκτη δυσκολίας του στίβου. Παρόλα αυτά οι αθλήτριές μας κατάφεραν επάξια να ανταπεξέλθουν τις αντιξοότητες και να τερματίσουν σε όλες τις κούρσες με πολύ καλά αποτελέσματα.
Oι θέσεις όπου έφεραν στην γενική κατάταξη και στην κατηγορία κορασίδων αντίστοιχα είναι:
Δημητράτου Άννα 53η και 18η
Παπανικολάτου Βαρβάρα 61η και 22η
Πολλατου Κωνσταντίνα 12η και 6η
Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα η Κωνσταντίνα Πολλάτου θα συμμετάσχει στους προκριματικούς αγώνες επιλογής για την Εθνική Oμάδα.
Τα αποτελέσματα παίρνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι το τμήμα συστήθηκε τέλη Σεπτεμβρίου του περασμένου χρόνου και ο Όμιλός μας τότε δεν είχε ούτε ένα σκάφος για προπόνηση. Στηριζόμενοι όμως στη βοήθεια κατ΄ αρχήν αδελφών σωματείων από τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη και μετά σε χορηγούς μας και την προσφορά σε εργασία των μελών μας, καταφέραμε αυτή τη στιγμή να έχουμε έναν αξιοπρεπή στόλο προπονητικών αλλά και αγωνιστικών σκαφών.
Όλα αυτά θα ήταν αδύνατον να συμβούν χωρίς την αφιλοκερδή προσφορά των δύο προπονητριών μας της Αγγελικής Μουρελάτου και της Γεωργίας Παγουλάτου, τους αθλητές μας που πίστεψαν σ’ αυτή την προσπάθεια αλλά και στους γονείς των αθλητών μας που είναι πάντα κοντά μας και βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις.
Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε κι αλλά παιδιά να γνωρίσουν αυτό το συναρπαστικό άθλημα.

 

(Το Δ.Σ. του ΝOΚΙ)