Παντελής Αμούργης: Η θέση μας για την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών

O πρόεδρος του Δ.Σ. Σάμης Παντελής Αμούργης

Τη θέση της «Δημοτικής Συνείδησης» σχετικά με το σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης, με θέμα τις εξελίξεις για την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών απέστειλε στο Δ.Σ. ο επικεφαλής της παράταξης και δ.σ. Σάμης Παντελής Αμούργης.

Οι θέσεις του κ. Αμούργη:

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

με αφορμή τη σημερινή έκτακτη σύγκληση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου στις 4 το απόγευμα, αρχικά οφείλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για το ότι δεν μου παρέχεται η δυνατότητα να παραβρεθώ εκεί παίρνοντας θέση σε ένα πολύ ακανθώδες ζήτημα, για το οποίο ειδοποιήθηκα 3,5 μόλις ώρες πριν.

Λόγω ανυπέρβλητου κωλύματός μου είναι αδύνατη η παρουσία μου στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο. Εντούτοις, οφείλω να ενημερώσω το σώμα διά της προέδρου του ότι ύστερα από την εισαγγελική εντολή εξομάλυνσης της κατάστασης και προς αποφυγή τυχόν ποινικών κυρώσεων, το δημοτικό αυτό συμβούλιο έπρεπε να λάβει χώρα αμέσως μετά την πλαγιοδέτηση του εμπορικού πλοίου στο λιμάνι του δήμου Σάμης.

Επιπλέον, ένα σημαντικό γεγονός της σύγκλησης αυτής αποτελεί η αποστολή επιστολής της εταιρείας – εργολάβου κατασκευής του αιολικού πάρκου, η οποία μας κοινοποιήθηκε μαζί με τη πρόσκληση της σύγκλησης και αναφέρεται σε μία ήπια επίλυση των διαφορών, χωρίς την απαίτηση (τουλάχιστον ακόμα) αποζημίωσης για την καθυστέρηση της εμπορικής δραστηριότητας του πλοίου και την παρεμπόδιση εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών.

Το θετικό, βέβαια, γεγονός ότι μόνη της η εταιρεία προσήλθε με προτεινόμενες λύσεις επιβεβαιώνει τη νίκη των επίμονων αγώνων μας να εισακουστούμε. Από εδώ και στο εξής πρέπει να απαιτηθεί η πλήρης και απόλυτη τήρηση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την εγκατάστασή τους και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει με βάση τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές (υδρολογικές κλπ) μελέτες. Αν και πριν από ένα χρόνο η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είχε προτείνει στο σώμα την αποστολή επιστολής προς εταιρεία παρεμφερούς δραστηριότητας στην Πύλαρο για διαπίστωση των αποτελεσμάτων της τελευταίας Έκθεσης Ελέγχου της Περιφέρειας, εντούτοις το συμβούλιο αρνήθηκε την πρόταση αυτή και τώρα συγκαλείται για να συζητήσει παρόμοια πρόταση!

Θα πρέπει να στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο συμφέρον του δήμου και των δημοτών του και με βάση το τι επιτρέπεται από τις νομοθετικές προβλέψεις σε αμφότερα τα μέρη να δράσουμε και να είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον.

Παντελής Αμούργης,

Δημ. Σύμβουλος δήμου Σάμης,

Επί κεφαλής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ