Παράδοση-παραλαβή στη Δ/νση Β’θμια Εκπαίδευση

Δημήτρης Μαρκάτος-Μιλτιάδης Μελισσάς

Από τον νέο Δ/ντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μιλτιάδη Μελισσά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρέλαβα σήμερα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας από τον απερχόμενο Διευθυντή και συνάδελφό μου κ. Δημήτριο Μαρκάτο, ο οποίος επί δώδεκα συνεχή χρόνια υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης και επιτυχία το νευραλγικό αυτό πόστο της εκπαίδευσης, επιδιώκοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές σχολείων. Η επιτυχημένη πορεία του συναδέλφου μου κ. Μαρκάτου τοποθετεί τον πήχη του έργου μου πολύ ψηλά και με αναγκάζει αναπόφευκτα να φανώ ισάξιος των προσδοκιών που ο ίδιος καλλιέργησε τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Μαρκάτος παραμένει δίπλα μου βοηθός και συμπαραστάτης μου.

Κυρίες και κύριοι, η σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη εποχή, οι ταχύτατες εξελίξεις που αυτή σηματοδοτεί, η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος καθώς και η αυξανόμενη ανομοιογένεια των κοινωνιών, όπου οι αξίες δοκιμάζονται, δεν δύνανται να αφήσουν ανεπηρέαστη την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό η εκπαίδευση δεν μπορεί παρά να είναι «συμπεριληπτική», δηλαδή χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς, για ένα σχολείο κοινό για όλους. Ταυτόχρονα η «Συμπεριληπτική εκπαίδευση» αναμορφώνει τη σχολική κουλτούρα, δηλαδή το σύνολο των πεποιθήσεων, των συμπεριφορών και των αντιλήψεων και επιβάλει τη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας: της διοίκησης των σχολείων, των γονέων/κηδεμόνων, των μαθητών/ τριών, αναμφίβολα των εκπαιδευτικών αλλά και αυτής της ίδιας της τοπικής κοινωνίας. Στην Συμπεριληπτική εκπαίδευση δεν περισσεύει κανείς!

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, συναδέλφισσες-συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, Διευθυντές και Διευθύντριες, γονείς/κηδεμόνες και εμπλεκόμενοι φορείς, τους οποίους το αμέσως προσεχές διάστημα θα επιδιώξω να γνωρίσω, έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου δεν μπορώ παρά να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια στην επίλυση των εκπαιδευτικών-παιδαγωγικών θεμάτων των νησιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, «ακουμπώντας» πάνω σε όλους εσάς, και ευελπιστώντας με τον τρόπο αυτό να υλοποιήσω τα οράματα και τις προσδοκίες σας με τελικούς αποδέκτες τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τους οποίους όλοι αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε!

Με εκτίμηση,

ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΔΔΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης