Παρέμβαση για τα κρούσματα απάτης

Στ. Σπαθής

Παρέμβαση προέδρου Επιμελητηρίου για τις περιπτώσεις κλοπής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς πολλές οι καταγγελίες από επιχειρηματίες των νησιών μας:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με αφορμή πλήθος καταγγελιών που δέχεται σε τακτικότατη βάση το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης από μέλη μας διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις διαστάσεις που έχουν λάβει τα κρούσματα απάτης στον κυβερνοχώρο (cyber scam). Eιδικότερα, επιτήδειοι κυβερνοεγκληματίες επιχειρούν να αποσπάσουν με απατηλά μέσα -και πολλές φορές το έχουν καταφέρει-χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των επαγγελματιών.

Λαμβανομένων υπόψη ότι α) οι επιχειρηματίες των νησιών μας είναι αποδεδειγμένα έκθετοι απέναντι στις απατηλές πρακτικές των κυβερνοεγκληματιών, που τους εκμαιεύουν παράνομα και άδικα τους «κόπους μιας ζωής», β) ότι οι πληγές της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κορωνοιού στις επιχειρήσεις θα παραμείνουν για καιρό ανεπούλωτες και γ) ότι πλήττεται ανεπανόρθωτα η ασφάλεια και η πίστη των πολιτών στις τραπεζικές συναλλαγές.

Παρακαλούμε και αναμένουμε:

◼︎ Να λάβετε άμεσα δράση για την καταστολή και την πρόβλεψη των ως άνω απατηλών και συναφών εγκλημάτων, μη περιοριζόμενοι απλώς στην ενημέρωση των πολιτών.

◼︎ Να στηρίξετε τους επιχειρηματίες- θύματα των εγκλημάτων.

◼︎ Να μεριμνήσετε και να συμβάλλετε για την αποζημίωση και την πλήρη αποκατάσταση της ζημίας τους.

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής