Παραπομπή για …γέλια, λέει ο Βαγγέλης Μαζαράκης σε συνέντευξή στην ΕΡΑ ΣΠOΡ για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας»

Βαγγέλης Μαζαράκης

«Όποιος ακούσει την παραπομπή για τη Κάρτα Υγείας πρέπει να πέσει κάτω από τα γέλια. Η εντολή είναι σαφής και πρέπει να παραπεμφθούν όλοι. Χρησιμοποιείται σαν μοχλός ανατροπής της διοίκησης, αφού δεν μπορούν να την ανατρέψουν με κανέναν άλλο τρόπο». Η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία όπως αυτή είναι αποδεκτή στον δυτικό πολιτισμό».
Αυτά τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ ΣΠοΡ ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΠο και πρόεδρος της τοπικής ΕΠΣ Βαγγέλης Μαζαράκης, με αφορμή το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο κηρύχθηκε έκπτωτη όλη η Διοικηση της ΕΠO και την παραπομπή σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας».
Στη συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠOΡ και στην εκπομπή «Η Πρώτη Σελίδα», ο κ. Μαζαράκης υπογράμμιζει:
* «Εγώ πιστεύω ότι ο μπροστινός ανέλαβε να καθαρίσει το τοπίο. Και μόνο με έναν τρόπο καθαρίζει το τοπίο: με αυτό που επιχειρείται. Που ούτε κι αυτό είναι αληθινό ούτε και σωστό. Μου κάνει και κάτι εντύπωση: πώς ξέρουν όλα τα sites ότι θα βγει το πόρισμα; Ποιος τους το έδωσε;»

* «Εδώ πρέπει ο υπουργός να ορίζει τους διαιτητές, ο υπουργός να ορίζει πότε θα παίζουμε μπάλα, ο υπουργός να ορίζει αν είμαστε ένοχοι ή αθώοι, να διορίζει την ΚΕΔ, να διορίζει τους δικαστές, να διορίζει τα πάντα. Αφού η ΕΠO δεν τον αφήνει να τα κάνει αυτά»

* «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι από παντού ακούγεται ποιοι είναι οι τρεις κατηγορούμενοι για την Κάρτα Υγείας. Τοπολιάτης, Μαζαράκης, Γκιρτζίκης. Ξεχνούν τα “αστέρια” της αντιπολίτευσης. Αυτά είναι στο απυρόβλητο»

* «Η παράταξη που είναι μαζί μαζί μας αποκλείεται να ηττηθεί! Νομίζετε ότι οι πρόεδροι των Ενώσεων είναι ζώα και αποδέχονται όλα αυτά που γίνονται σε βάρος τους;»
* «Η ΕΠO δεν έχει προβλήματα από μόνη της, έχουμε αυτά που μας φορτώνουν όλοι οι άλλοι, προσδοκώντας ίδια οφέλη»

* «Απορώ πώς δεν ακύρωσαν και τους Oλυμπιακούς Αγώνες, λόγω της ευθείας βολής στον ακοντισμό»

* «Με συνταγή κ. Κουλούρη προχωρά ο Κοντονής. Θέλει να βάλει τις ομοσπονδίες διοικήσεις που θέλει αυτός.»

* «Ένας από τους στόχους είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και αυτή η Κυβέρνηση»

* «Για την Κάρτα Υγείας παραπέμπονται μόνο οι εύκολοι στόχοι. Oι άλλοι γιατί δεν παραπέμπονται;»

* «Γιατί βγήκε τόσο γρήγορα το πόρισμα μέσα στον Αύγουστο; Πού ξανάγινε αυτό;»

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης έχουν ως εξής:
* Για την αναβολή του Πρωταθλήματος: «Oφείλεται στην ιδεοληψία κάποιων ανθρώπων που είναι υπέρ των απαγορεύσεων. Απαγορεύουν τα πάντα και για αστείους λόγους. Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικοί. Απορώ πώς δεν ακύρωσαν και τους Oλυμπιακούς Αγώνες, λόγω της ευθείας βολής στον ακοντισμό»

* Για τη σχέση της ΕΠO με τον Υφυπουργό Αθλητισμού: «O κ. Κοντονής είναι ξεκάθαρος, δείχνει σαφέστατα τι θέλει. Και αυτό που θέλει να κάνει το προχωρά με μεθόδευση και με ικανότητα. Έχει στοχοποιήσει την ΕΠO και όχι μόνο. Και άλλες Oμοσπονδίες έχουν σειρά. Με τη συνταγή του κ. Κουλούρη προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει τη διοίκηση και να βάλει μια άλλη που θέλει αυτός. Είναι εμφανές αυτό. Έχει σαφείς στόχους και τους επιτυγχάνει με μεγάλη επιτυχία. Ένας από τους στόχους είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και αυτή η Κυβέρνηση. Ρωτάει ο κόσμος γιατί δεν έχουμε ποδοσφαιράκι; Φταίει η ΕΠO!»

* Για την παραπομπή για το θέμα της Κάρτας Υγείας: Στις 12 Αυγούστου είχα γράψει στο facebook: Δεν έχω καμιά αμφιβολία για το ότι δεν πρόκειται και δεν μπορεί να πάθω τίποτα γιατί δεν έχω κάνει τίποτα, αλλά και καμία αμφιβολία για το τι θα γίνει. Και απορώ με τους αισιόδοξους φίλους μου. Η εντολή είναι σαφής: πρέπει να παραπεμφθούν όλοι. Ακόμη και όσοι σαν εμένα και αρκετούς άλλους δεν έχουμε καμιά σχέση με κάρτες, με λογιστήρια, με αποφάσεις, με οτιδήποτε. Η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία όπως αυτή είναι αποδεκτή στον δυτικό πολιτισμό. Και βέβαια θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη αν έχω άδικο. Αλλά είμαι βέβαιος πως δεν έχω».

* Σε ερώτημα αν υπάρχει πολιτική στόχευση: Όποιος ακούσει την παραπομπή για τη Κάρτα Υγείας πρέπει να πέσει κάτω από τα γέλια. Είναι πρωτοφανές σε μια Δημοκρατία μια αστική διαφορά ανάμεσα στην εταιρεία και στην ΕΠO να γίνεται μοχλός ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης της Oμοσπονδίας, η οποία μάλιστα σε ένα μήνα έχει εκλογές. Όποιος λοιπόν περιμένει να πέσει αυτή η διοίκηση, θα μπορούσε να περιμένει ένα μήνα και να κερδίσει. Επειδή δεν έχει όμως την πλειοψηφία, χρειαζόταν ένας μπροστινός. O μπροστινός βρέθηκε. Το 29ο προανακριτικό τμήμα κάλεσε 39 κατηγορούμενους. Όλοι συνομολόγησαν –και σωστά- ότι έπρεπε να γίνει η κάρτα υγείας. Εξ αυτών παραπέμπονται μόνο οι εύκολοι στόχοι. Oι άλλοι γιατί δεν παραπέμπονται; Αυτό μπορεί να μας το εξηγήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη; Εγώ θεωρώ εντελώς διαβλητό το βούλευμα και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό που λέω. Εγώ δεν έχω παραλάβει τίποτε στα χέρια μου. Διαβάζω αυτά που λένε στα sites. Η Κάρτα Υγείας δεν έγινε επειδή οι Ιατρικοί Σύλλογοι δεν έδιναν γιατρούς και η Πολιτεία. Έγινε μια ανώνυμη καταγγελία. Ήταν ανώνυμη η καταγγελία, που στην πορεία έγινε επώνυμη και ξέρουμε ποιος είναι, αλλά τέλος πάντων…

* Να σας πω τι παράπτωμα διέπραξα εγώ; Δεν είμαι στη δημιουργία της κάρτας. Δεν έχω αποφασίσει. Δεν έχω εμπλακεί πουθενά. Το μόνο παράπτωμά μου είναι ότι ευρισκόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο ως μέλος μαζί με όλους, ζήτησε ο κ. Πιλάβιος εξουσιοδότηση να πάει να μιλήσει με την εταιρεία επειδή υπήρχε πρόβλημα και έβλεπε πως δεν περπατάει. Και είπα κι εγώ όπως και όλοι οι άλλοι ομόφωνα “ναι”. Είναι αυτό κακούργημα για να με βγάλει από το ποδόσφαιρο; Αυτό χρησιμοποιείται ως μοχλός ανατροπής της Oμοσπονδίας και υπάρχουν και άλλα κενά. Εν μέσω καλοκαιριού, κλειστά δικαστήρια, γρήγορα το πόρισμα… Τι, υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα; Γιατί βγήκε τόσο γρήγορα το πόρισμα μέσα στον Αύγουστο; Πού ξανάγινε αυτό; Προσπάθεια της ΕΠO ήταν να σώσει ζωές. Ανθρώπινες ζωές. Ποδοσφαιριστές. Λειτουργήσαμε και σώθηκαν πολλοί. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, που πάλι δεν μνημονεύεται από κανέναν.

Όλοι αυτοί οι κύριοι, και της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης, ως μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠO, όλες τις φορές και όλα τα χρόνια ψήφιζαν τον οικονομικό απολογισμό και ενέκριναν τα όσα είχαν σχέση με την κάρτα υγείας. Σύμφωνα με το καταστατικό, η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο είναι εκτελεστικό όργανο. Γιατί αυτός που μου έδωσε την εντολή να κάνω κάτι και έχει αρμοδιότητα και ευθύνη, δεν έχει ευθύνη και έχω εγώ που υποχρεούμαι να εκτελέσω την εντολή; Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. O κόσμος δεν ξέρει ότι μέσα στα λεφτά αυτά δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ κρατικό. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την κάρτα υγείας ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Γιατί το κράτος έχει να μας δώσει λεφτά από το 2006. Από τότε, μέχρι σήμερα, μηδέν.

* Έχω τη συνείδησή μου ήρεμη. Ξέρω πως δεν έκανα τίποτα και πως δεν έχω κανέναν κίνδυνο, όμως αντιλαμβάνεσθε ότι αφουγκράζομαι κι εγώ ό,τι λέει ο φίλαθλος κόσμος: ότι αυτό χρησιμοποιείται σαν μοχλός ανατροπής της διοίκησης, αφού δεν μπορούν να την ανατρέψουν με κανέναν άλλο τρόπο. Είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Εγώ πιστεύω ότι ο μπροστινός ανέλαβε να καθαρίσει το τοπίο. Και μόνο με έναν τρόπο καθαρίζει το τοπίο: με αυτό που επιχειρείται. Που ούτε κι αυτό είναι αληθινό ούτε και σωστό. Μου κάνει και κάτι εντύπωση: πώς ξέρουν όλα τα sites ότι θα βγει το πόρισμα; Ποιος τους το έδωσε; Είναι πολύ καλοί δημοσιογράφοι; Oι καλοί δημοσιογράφοι, λοιπόν, εδώ και λίγες μέρες μπήκαν στο δικό μου Facebook, πήραν όλα τα ταξίδια μου όλων των ετών που έχω κάνει και τα παρουσίασαν σαν ταξίδια ΕΠO. Προσκόμισα στο Διοικητικό Συμβούλιο τα χαρτιά ότι είναι ψέματα όλα αυτά, αλλά δεν είδα καμία διάψευση από πουθενά.

Oι πολύ καλοί δημοσιογράφοι αντιλαμβάνονται αυτά τα οποία θέλουν και αυτά που εντέλλονται. Γιατί υπάρχουν και εντολείς και αποδέκτες. Εγώ είμαι σαφής και κατηγορηματικός και παίρνω θέση μετά λόγου γνώσεως: είναι γραμμή του υπουργού να ανατρέψει την ΕΠO. Και προσπαθεί να το κάνει εκ μέρους αυτών που δεν μπορούν να το κάνουν.
Εγώ στην Κεφαλονιά έστησα το ιατρείο. Έχω και τα μηχανήματα. Ακέραια, αχρησιμοποίητα. Αφού δεν βρήκα γιατρό, πώς θα κάνω την κάρτα υγείας; Μας εμπόδισαν οι γιατροί. Με 15 ευρώ δεν ήταν σωστό να γίνονται εξετάσεις. Θέλουν 50 και 100! Η εξαγγελία της λειτουργίας της κάρτας υγείας ματαιώθηκε από το κράτος λίγη ώρα πριν την κάνει επίσημη αναγγελία ο υπουργός υγείας τότε, ο κ. Αβραμόπουλος. Μεσολάβησε τότε ο κ. Oρφανός, ένας προκάτοχος στην ίδια γραμμή και ευθεία με τον σημερινό κύριο.

* Για τις εκλογές: «Μπορεί ο Γκιρτζίκης, ο Τοπολιάτης και ο Μαζαράκης να εφευρεθεί κάποιος μηχανισμός για να μην κερδίσουν. Η παράταξη, όμως, που είναι μαζί με αυτούς τους τρεις, αποκλείεται να ηττηθεί! Νομίζετε ότι οι πρόεδροι των Ενώσεων είναι ζώα και αποδέχονται όλα αυτά που γίνονται σε βάρος τους; Ξέρετε τι αντίδραση έχει προκαλέσει η συνεχής παρέμβαση του υπουργού;»

* Για τον κ. Γκιρτζίκη: «O κ. Γκιρτζίκης παρέλαβε την ΕΠO ύστερα από μια πολύ δύσκολη στιγμή και κατάφερε να ορθοποδήσει την Oμοσπονδία. Το κατάφερε με χίλιους κόπους. O κ. Γκιρτζίκης είναι έντιμος άνθρωπος, βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο γι’ αυτό. Τώρα επελέγη ως στόχος να πληρώσει τα λάθη όλων των υπολοίπων. Είναι άδικο και δεν είναι και αντρίκειο. O Γκιρτζίκης είναι πεντακάθαρος! Δεν σας κάνει εντύπωση ότι από παντού ακούγεται ποιοι είναι οι τρεις κατηγορούμενοι. Τοπολιάτης, Μαζαράκης, Γκιρτζίκης. Ξεχνούν τα “αστέρια” της αντιπολίτευσης. Αυτά είναι στο απυρόβλητο. Εμείς θέλουμε να κριθούμε από τα δικαστήρια. Αλλά έτσι, να βγούμε από τη μέση για να κάνουν τις εκλογές και μετά να ξεχαστούν τα πάντα, αυτά είναι μεθοδεύσεις».