Περιοδείες της Αλεξάνδρας Μπαλού στην Κεφαλονιά

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς, αλλά και συναντήσεις με πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και άλλους λαϊκούς φορείς της Κεφαλονιάς πραγματοποιεί από την Τρίτη το απόγευμα η Αλεξάνδρα Μπαλού, επικεφαλής περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κατά την πρώτη μέρα των περιοδειών της στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Νίκος Γκισγκίνης, περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Αθανασάτος.

Στην Αγία Ευφημία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο αλλά και με κάτοικους και επαγγελματίες, το βράδυ της Τρίτης. Κυριάρχησαν τα προβλήματα που επικρατούν στα δύο και πλέον χρόνια μετά το πέρασμα του «Ιανού», όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της περιφερειακής αρχής.

Εκτός της αγωνίας για τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα από κάποια νέα ισχυρή βροχόπτωση, αναφορά έγινε και στα προβλήματα του οδικού δικτύου, που παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνο εφόσον δεν έχουν γίνει αποκαταστάσεις απ’ τον «Ιανό» και πολλά σημεία, ιδιαίτερα στη Φάλαρη, παραμένουν χωρίς διαγραμμίσεις και επαρκή φωτισμό. Ζήτημα που απασχόλησε ήταν η ελλιπής υγειονομική περίθαλψη, όπου τονίστηκε η έλλειψη αγροτικών ιατρών, αλλά και προσωπικού του ΕΚΑΒ, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία κατοίκων και επισκεπτών.

Με τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμης

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, Διονύση Αρτελάρη, όπου επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικροί επαγγελματίες, όπως η ακρίβεια στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων κ.ά., σε συνδυασμό με τα συνολικά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοβουνίων, Χάιδω Νικολετάτου, με κύριο θέμα την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στο χωριό, αλλά και την εγκατάλειψη του «Ραυτοπούλειου» κτιρίου. Πρόκειται για διατηρητέο κτίριο κατασκευασμένο το 1932, που παλαιότερα στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο. Σήμερα, παραμένει εγκαταλελειμμένο και ζητείται η συντήρηση και αξιοποίησή του για την κάλυψη αναγκών της περιοχής.

Το πρόγραμμα των περιοδειών της Αλεξάνδρας Μπαλού συνεχίζεται τις επόμενες μέρες μέχρι αύριο Παρασκευή.