Πετυχημένος ο αγώνας δρόμου «Φώκεια 2022»

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/8 και ύστερα από τρία χρόνια απουσίας λόγω covid, στο Βαλεριάνο, ο αγώνας δρόμου «Φώκεια 2022», αναφέρει το sportsthea.gr.

Ένας αγώνας προς τιμή του μεγάλου θαλασσοπόρου Ιωάννη Φωκά «Juan De Fuca», που διοργάνωσε ο τοπικός Σύλλογος των Απανταχού Βαλεριαναίων “το Κορώνι” και έχει σαν σκοπό να προάγει τον αθλητισμό, την άμιλλα και το πνεύμα του «Ευ αγωνίζεσθαι».

Τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Π. Παπαδάτος.

Πριν από τον μεγάλο αγώνα υπήρχαν και οι παιδικοί, συνολικής απόστασης 30 και 60 μ., όπου συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 3-12 ετών που έδειχναν, όπως και οι γονείς τους, να το χαίρονται ιδιαίτερα.

Αμέσως μετά, δόθηκε η εκκίνηση, από την πλατεία «Ιωάννη Φωκά» στο Βαλεριάνο και οι δρομείς, παρά την υψηλή θερμοκρασία, τρέχοντας μια καταπληκτική διαδρομή 8.300 μ., τερμάτισαν στον ίδιο χώρο.

Συνολικά οι αθλητές που συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες (μικροί – μεγάλοι), ήταν 70.

Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης:

Άνδρες

1ος Κούρκο Μασιμιλιάνο 31:05

2ος Στεφανάτος Χρήστος 31:34

3ος Γκιλ Ρόγκελ 31:57

Γυναίκες

1η Καραπέτσου Κατερίνα 38:55

2η Σίλβα Τζ. 42:57

3η Νικόλ Ελ 44:16

Τέλος πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες απονομές στους νικητές ξεχωριστά ανά κατηγορία.

Σημαντική ήταν η βοήθεια της Εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Έλειου – Πρόννων, ενώ γιατρός του αγώνα ήταν ο κ. Ηρακλής Χιόνης.

Τέλος, την παρουσία του όλου προγράμματος έκαναν με εξαιρετικό τρόπο η Κατερίνα Φωκά με την Βάνια Σαμώλη. Επίσης να σημειώσουμε τη σημαντική συμβολή του Διον. Μεταξά στην οργάνωση των αγώνων!

Σε όλους όσους συμμετείχαν δόθηκε το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Εμείς, να συγχαρούμε τον δραστήριο Σύλλογο των Απανταχού Βαλεριαναίων “Το Κορώνι”, για την άψογη διοργάνωση, όλους όσους βοήθησαν για αυτή την επιτυχία, μα πολύ περισσότερο τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα! Και του χρόνου!

φωτό: sportsthea.gr