Πνέει τα λοίσθια ο Φοίνικας της όμορφης συστάδας

Θραύση κάνει στο Αλσος του Κουτάβου το «κόκκινο σκαθάρι» κι’ ενώ έχει καταστρέψει γύρω στους 20 φοίνικες, τώρα κατατρώει και τον φοίνικα που είχαμε κάνει πρωτοσέλιδο στον «Η» της 2ας Αυγούστου 2018.

Ο «Η» της 2ας Αυγούστου 2018 (αρ. φύλλου 6871) που είχε εκπέμψει το σήμα κινδύνου…
O φοίνικας της πανέμορφης συστάδας (…κουρεμένος από χθες) κινδυνεύει πλέον άμεσα και μαζί του κινδυνεύει και η πανέμορφη συστάδα…

Σ’ εκείνο το φύλλο γράφαμε:

«Οι φοίνικες συνεχίζουν να πεθαίνουν όρθιοι στο Αλσος του Κουτάβου και παρά τις διάφορες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, το κόκκινο σκαθάρι δείχνει να είναι ανίκητο.

Το έντομο που κατατρώει τους φοίνικες στο Αργοστόλι και στην ευρύτερη περιοχή, χτύπησε πρόσφατα τους φοίνικες κατά μήκος του δρόμου έξω από το γήπεδο, οπότε εκεί μίλησαν τα …αλυσοπρίονα.

Ωστόσο ο Δήμος και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος οφείλουν να επέμβουν άμεσα για να σωθεί ένας φοίνικας που ανήκει σε μιά απ’ τις δύο πανέμορφες συστάδες φοινίκων, οι οποίες βρίσκονται στην άκρη του διαδρόμου του Κουτάβου, στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου».

Δυστυχώς ο φοίνικας αυτός πνέει ήδη τα λοίσθια και φυσικά η πανέμορφη συστάδα του κινδυνεύει τώρα να κατασταφεί ολόκληρη.

Θα προλάβει ο Δήμος την κατάσταση; Ιδωμεν…