Πολυλειτουργικό Διοικητήριο στο Αργοστόλι προτείνει ο Σωτήρης Κουρής

Σωτ. Κουρής

Πολυλειτουργικό Διοικητήριο Αργοστολίου με αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και του Parking στο Αργοστόλι, προτείνει ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής.

Η πρόταση του κ. Κουρή αναφέρει:

Η δημιουργία ενός Πολυλειτουργικού κτιρίου στίς παρυφές της πόλεως Αργοστολιου που θα στεγάσει υπηρεσίες της Περιφερειας, της Αποκεντρωμένης, του Δήμου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΑΑΔΕ και πολλών άλλων υπηρεσιών, με χώρους Parking και υπόγεια γκαράζ θα δημιουργούσε πολλαπλά οφέλη στην πόλη.

  • Θα δημιουργούσε ένα πλήρες διοικητικό κέντρο με συγκεντρωμένες και συντονισμένες όλες τις Δημοσιες, Περιφερειακές και Δημοτικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών.
  • Θα απεγκλώβιζε δεκάδες θέσεις parking, των υπαλλήλων από τα κεντρικά σημεία της πόλης ούτως ώστε ο εισερχόμενος στην πόλη θα μπορούσε με μεγαλύτερη άνεση να παρκάρει για τα ψώνια και την αναψυχή του.
  • Θα ελάφρυνε την κυκλοφορία από τους εισερχόμενους στην πόλη για την εξυπηρέτηση τους από τις υπηρεσίες γιατί πλέον η εξυπηρέτηση των πολιτών και οι υπάλληλοι θα ευρίσκονται στις παρυφές της πόλης.
  • Θα έδινε την δυνατότητα σε πολλές «οικονομίες κλιμάκος» για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων (παιδικός σταθμός για τα παιδιά τους, εύκολη πρόσβαση στην δουλειά τους αφού θα υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος στάθμευσης κλπ).
  • Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα με άνεση και χωρίς χάσιμο χρόνου για εξεύρεση Πάρκιν να εξυπηρετούνται και να έχουν επί πλέον χρόνο για αναψυχή και ψώνια.
  • Θα απεγκλωβιστούν κτίρια στο κέντρο της πόλης για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, για αναψυχή και γενικά θα αλλάξει η δραστηριότητα στο κέντρο προς το καλύτερο.
  • Θα απεγκλωβιστούν κτίρια επίσης για ενοικίαση που μπορούν να μετατραπούν σε χώρους υποδοχής καθηγητών, γιατρών κλπ.

Ο χώρος του Πολυλειτουργικού κτιρίου προσδιορίζεται από τον πρώτο κόμβο της Κρανιάς έως την ΒΙΠΕ.

Το κόστος της όλης «επένδυσης» το υπολογίζω απο 15 εκ. € έως 20 εκ €, χωρίς να είμαι και ειδικός ούτε μηχανικός.

Το κόστος αυτό είναι μηδαμινό μπροστά στα πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της, αλλά και τους κατοίκους και επισκέπτες ολόκληρης της Κεφαλονιάς μας.

Η εξεύρεση της χρηματοδότησης μέσω Ευρωπαϊκών ή Ελληνικών προγραμμάτων ανάπτυξης είναι πιστεύω στίς δυνατότητες μας.

Δεν «κομίζω Γλαύκα εις Αθήνα» αλλά επαναφέρω μία ιδέα που είχε συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και επι Νομαρχίας Λευκαδίτη 2002-2006 και Νομαρχίας Γεωργάτου 2007-2010.

Το Πολυλειτουργικό κτίριο αυτό, σε συνδυασμό με την επέκταση του Περιφερειακου Αργοστολιου (Φαραώ – Ορφανοτροφείο), τον δρόμο Κρανιά – ΒΙΠΕ, το νέο λιμάνι στο Δράπανο, το δρόμο Αεροδρόμιο – Κρανιά θα δώσει ανάσα πνοής για την πόλη του Αργοστολιου.

Σωτήρης Κουρής