Πολύ σοβαρό το θέμα! Ιδιαιτέρως σοβαρό!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

→ ΑΠΟ καρδιάς σας ευχαριστώ, για τις πολλές και ειλικρινείς ευχές σας, και σας ζητώ, να δώσετε μια καλή ματιά στα πιο κάτω ολίγα, στην αρχήν τούτου του ελπιδοφόρου Χρόνου! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ!

→ Αν δεν ήταν, δεν θα σας επιβάρυνα έτσι… πρωτοχρονιάτικα! Το γνωρίζετε! Είμαι βέβαιος!

→ ΑΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ τους πλέον έγκριτους, σχολαστικότατα εντρυφούντες στο τεράστιο Θέμα μας με τους Τούρκους, μόνον θα νοιώσουμε την ανάγκην να τιμωρήσουμε το …τριχωτόν της κεφαλής μας, για τις εξόχως ανερμήνευτα απωλεσθείσες ευκαιρίες, ακόμα και κατά τον παρελθόντα, «τρικυμιώδη» Χρόνον, προκειμένου να ΔΙΩΞΟΥΜΕ πολύ μακριά μας, την οδύνην μιας Πολεμικής Σύρραξης με τον έκπαλαι Σφαγέα-Άρπαγα «σύμμαχον», τον αμετανόητον και επίμονον γείτονά μας Τούρκον!

→ ΟΙ ΙΔΙΟΙ εκείνοι, οι οποίοι… ικανοποιήθησαν με την αποτροπήν, της σωτήριας υπογραφής, για την -επιτέλους- υλοποίηση αυτής της γνωστής, μοναδικά αποτελεσματικής, αμυντικής συμφωνίας μας, με τους πραγματικούς συμμάχους και συνευρωπαίους μας Γάλλους(δεν νομίζω πως πρέπει να μας απασχολεί το εύλογον «γιατί ξαφνικά τόσο καλοί μαζί μας»!), με την απομάκρυνση τουτέστιν της όποιας ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ πολεμικής εμπλοκής μας δηλαδή -ακόμα και εν κατακλείδι νικηφόρας, θα είναι καταστροφική και για εμάς- είναι και ακριβώς οι ίδιοι που θα ορίσουν κάποιον ως «Πολεμοκάπηλον» αν τολμήσει, έστω και να αναφερθεί, στην απόλυτη ανάγκη, με κάθε θυσία, της ισχυροποίησης της ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗΣ αμυντικής μας δυνατότητος!

→ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι οποίοι, επί χρόνια, καλλιεργούν το κλίμα της αποστασιοποίησης, της Απάθειας, της απομάκρυνσης του άμαχου Πληθυσμού μας, από ό,τι το Εθνικόν, ό,τι το τέτοιο, μοναδικά ουσιώδες!

→ ΤΟΥΤΟΝ τον χρόνον, ας δείξουμε ότι αλλάζουμε τακτική, και όντως ενδιαφερόμεθα και εμείς οι Πολίτες, για την Πατρίδα μας! ΧΩΡΙΣ εξάρσεις, χωρίς λανθασμένους υπέρ εθνικισμούς, και επώδυνες, άχρηστες «αναμοχλεύσεις»! 

→ ΓΙΑΤΙ, εν κατακλείδι, ΕΙΜΕΘΑ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Πριν και πάνω απ’ όλα!

→ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ παρακολουθούν, και οι Υπηρεσίες τους οι ανάλογες και αρμόδιες στις τέτοιες καταγραφές(άφθονες στην Χώρα μας δυστυχώς, ως ακόμα και προσφάτως κατεδείχθη!), μεταφέρουν τα «Νέα» στους ονειρευόμενους Νέες Αυτοκρατορίες, Άρπαγες δια σφαγών, γείτονες, οι οποίοι και επαίρονται, δηλώνοντες ότι οι οι Έλληνες… δεν είναι σαν και αυτούς, οι οποίοι « είναι έτοιμοι να θυσιασθούν για την Πατρίδα τους»!

→ ΚΑΙ ασφαλώς, με τις τέτοιες δηλώσεις τους, ΔΕΝ εννοούν τους στρατευμένους μας, οι οποίοι ξημερώνονται και βραδιάζονται, αδιαλείπτως με το δάκτυλο στην σκανδάλη, έτοιμοι για τα πάντα, ενώ εμείς τρώμε, πίνουμε, κοιμόμαστε, ζούμε αμέριμνοι!

→ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στους τελευταίους, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ δηλαδή, αυτήν την αλλαγήν της τουλάχιστον επονείδιστης τακτικής μας, τους την οφείλουμε! ΠΡΕΠΕΙ!

→ ΣΤΗΝ δοξασμένην Ιστορία μας, το ηθικόν, η συνδρομή, η θυσία, το ενδιαφέρον των αμάχων, ΠΑΝΤΟΤΕ διεδραμάτισαν αποφασιστικόν ρόλον, στην τελικήν υπεροχήν μας, κατά του όποιου, όσον πολυάριθμου, εχθρού! ΠΑΝΤΟΤΕ!

→ ΣΑΣ ευχαριστώ! Δεν θα έγραφα τα πιο πάνω ελάχιστα, ειδικά πρωτοχρονιάτικα, αν ο Χρόνος, επί του προκειμένου -πιστέψτε με- δεν ήταν τόσο «πιεστικός»! Ο Εχθρός είναι πολύ κοντά μας! Πολύ επικίνδυνος! Πολύ αποφασισμένος!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!