Προανακριτική για Ν. Παππά

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το διάστημα 2015-2016, αποφάσισε η Βουλή.

Στη μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 289 βουλευτές. Βρέθηκαν 288 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 άκυρο. «Υπέρ» ψήφισαν 187 βουλευτές, 85 «κατά» και 16 «παρών» Από την ψηφοφορία απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ 25.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.

ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση είχαν ταχθεί «υπέρ» της πρότασης για τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Ν. Παππά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει την πρόταση ενώ το ΚΚΕ ότι θα ταχθεί με το “παρών» . Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης είχε αναγγείλει την αποχή του κόμματος από την ψηφοφορία όσο και από τις εργασίες της Επιτροπής .

Σύμφωνα με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση (περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών») σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του: 1) Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και 2) Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας πρότεινε και αποφασίσθηκε η προανακριτική επιτροπή να έχει 19 μέλη ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και δόθηκε προθεσμία δύο μηνών στην Επιτροπή για την ολοκλήρωση των εργασιών της και την κατάθεση του πορίσματος στην Ολομέλεια.

ΝΔ: Πρότυπο διαπλοκής η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες του κ. Παππά

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή η οποία προηγήθηκε της ψηφοφορίας, βουλευτές της ΝΔ που κλήθηκαν να τοποθετηθούν εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα- Παλιούρα τόνισε ότι «η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες του κ. Παππά είναι σίγουρο ότι θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής». Υποστήριξε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «εμφανίστηκαν επιρρεπή σε τρία “ θανάσιμα αμαρτήματα”: Στην ανάπτυξη ανάρμοστων σχέσεων υπουργών με οικονομικούς παράγοντες, στο σχέδιο άλωσης των ΜΜΕ με τη στήριξη αμφιλεγόμενων επιχειρηματιών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στην προσπάθεια χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με την επιλογή “ ημέτερων” δικαστικών λειτουργών».

Επικαλούμενη στοιχεία από την δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τον πρώην υπουργό, η βουλευτής της ΝΔ ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι «προκύπτουν πλείστα όσα ερωτήματα, τα οποία αναμφισβήτητα προκαλούν σοκ και δέος, αναφορικά με τη δράση και τις μεθοδεύσεις του τότε υπουργού κ. Παππά, ως έχων την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, αλλά και το γενικό πρόσταγμα, προκειμένου να λάβει ο κ. Καλογρίτσας άδεια τηλεοπτικού σταθμού» .

Ειδικότερα είπε πως «οι σοκαριστικές αποκαλύψεις, που προκύπτουν από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, ξεπερνούν την λειτουργία του παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας» με «ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια… Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Νίκος Παππάς. Βεβαίως αυτή τη φορά το μαγαζί έχει άλλο όνομα, αποκαλείται White House… Ο τρόπος όμως είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος παραμένει ο ίδιος: Η δημιουργία ενός παραθεσμιακού μηχανισμού στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ, που θα υπηρετεί τι άλλο: το “ Μαγαζί”….»

Τα ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ

Ζήτησε ο κ. Παππάς από τον κ. Καλογρίτσα να συμμετάσχει σε εταιρικό σχήμα , το οποίο θα ελάμβανε άδεια τηλεοπτικού σταθμού, ως «μπροστινός», «δανείζοντας» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα, με στόχο ο εν λόγω σταθμός να ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, προάγοντας τις πολιτικές θέσεις αυτού και αποδομώντας παράλληλα τους πολιτικούς του αντιπάλους;

Παραβίασε τους όρους του διαγωνισμού και τα καθήκοντά του, μεσολαβώντας και ζητώντας από τους εκπροσώπους της εταιρείας CCC, να συμμετάσχει η εταιρεία στο εγχείρημα, χορηγώντας αρχικά το ποσό των 3.000.000 ευρώ στον κ. Καλογρίτσα για έκδοση εγγυητικής επιστολής, ισόποσης αξίας για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, με την διασφάλιση , ότι θα ελάμβανε την άδεια;

Έδωσε εντολή ο κ. Παππάς, ως αναφέρεται στην έγκληση και στα συνοδευτικά αυτής υπομνήματα , να δώσει ο κ. Καλογρίτσας το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα υπόλοιπα χρήματα, που έφταναν τα 50.000.000 ευρώ και θα είχαν έτσι την πλήρη ευθύνη, οργάνωση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος;

Δόθηκαν τα χρήματα για τον σκοπό αυτό, μέσω εικονικής συμβάσεως υπεργολαβίας, ως ο πλέον κατάλληλος τρόπος εμφάνισης της μεταφοράς των χρημάτων για νόμιμη αιτία, ως προκύπτει από την ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας;

Έδωσε εντολή ο κ. Παππάς και διασφάλισε, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, την επιστροφή του ποσού των 3.000.000 ευρώ στην εταιρία συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα, μολονότι η εγγυητική είχε καταπέσει και εν συνεχεία, έδωσε εντολή να διοχετευθεί το, ως άνω ποσό στην φιλοκυβερνητική τότε εφημερίδα Documento και μετά να αποκτηθεί το σύνολο του ενεργητικού αυτής από τον κ. Βαξεβάνη, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα προς τον κ. Καλογρίτσα;

Ζήτησε περαιτέρω -και αποτελεί τούτο αυτοτελή παράνομη πράξη σε σχέση με την προηγούμενη- από τον επιχειρηματία κ. Μαρινάκη να δώσει στον κ. Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να πληρωθεί η δόση για την τηλεοπτική άδεια του παρόχου, που θα ελέγχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ζήτησε -και αποτελεί τούτο, επίσης, αυτοτελή παράνομη πράξη- από τον επιχειρηματία κ. Κοντομηνά να παραδώσει το 51% του τηλεοπτικού μέσου ιδιοκτησίας του στον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να αποκτήσει εκείνος τηλεοπτικό κανάλι, που θα ελέγχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Συντόνισε, ως προκύπτει από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, τη μεταφορά του ποσού των 3.000.000 ευρώ στην εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, με γνωστούς της κυβέρνησης στα ΗΑΕ και στην Κύπρο, συναλλαγή μάλιστα, που ως αναφέρεται δεν έπρεπε να αφήσει στίγμα;

Γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθόσον και ως ο ίδιος παραδέχεται , δεν διέθετε την κεφαλαιακή επάρκεια, όπως και το απαιτούμενο πόθεν έσχες;

Υπενθύμισε πως η ΝΔ είχε καταγγείλει τότε ότι η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα συμμετείχε παράνομα στον διαγωνισμό, ότι δεν διέθετε τα χρήματα για την άδεια, αλλά και όσα έγιναν με τα περιβόητα βοσκοτόπια.

Στήριξη Τσίπρα σε Παππά και καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για την πανδημία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στήριξε τον υπουργό της κυβέρνησής του Νίκο Παππά, ωστόσο τοποθετήθηκε και επί του θέματος της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η σύσταση προανακριτικής αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού προκειμένου να αποπροσανατολίσει από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, ενώ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι την ώρα που η χώρα χρειάζεται ενότητα και σχέδιο αυτός επιλέγει τον διχασμό και την τοξικότητα στην πολιτική σκηνή.

«Σοβαρά τώρα, κύριε Μητσοτάκη; Με εβδομήντα νεκρούς τη μέρα, με τον φόβο να σκιάζει την κοινωνία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, εσείς το μόνο που σκέπτεστε είναι πώς θα στήσετε ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, τους γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής που υποκριτικά χειροκροτούσατε να υψώνουν φωνή απόγνωσης, την κοινωνία να απαιτεί υπευθυνότητα, σύνεση, χαμηλούς τόνους, ακόμα και συνεννόηση απ’ όλους μας, μπροστά στην καθημερινή τραγωδία, εσείς μηχανορραφείτε, για να εκδικηθείτε και να εξουδετερώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους;», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για γενναία προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και τόνισε:

«Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έβαλε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Και κάντε το και γρήγορα. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής σας απόφασης. Το μόνο που θα σας πω είναι να προσέχετε μη πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι, καθώς λέει ο λαός μας. Γιατί ξέρετε ποιο είναι το θέμα ακριβώς που ανοίγετε και σε ποια χρονική στιγμή ρίχνετε τοξικό δηλητήριο στην πολιτική αντιπαράθεση; Ανοίγετε το θέμα της ενημέρωσης. Ανοίγετε το θέμα της διαπλοκής της οικονομικής με την πολιτική εξουσία; Και πότε; Σε μια περίοδο που το έχετε τερματίσει. Μιλάτε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε: «Με τα έργα και τις ημέρες του Μητσοτάκη, εμείς πόσες προανακριτικές πρέπει να κάνουμε;».

Χαμός στη Βουλή με παραλήρημα Πολάκη: Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη του Κολοκοτρώνη

Σημειώνεται πάντως ότι το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή ανέβηκε στα ύψη όταν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τη λήψη απόφασης περί της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, πήρε τον λόγο ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με έναν ακραία διχαστικό λόγο επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες για όλα τα δεινά του τόπου στη ΝΔ. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού απείλησε ξανά πως «τη δεύτερη φορά θα είναι διαφορετικά» και χαρακτήρισε τη ΝΔ κόμμα δoσίλογων και μαυραγοριτών.

Ήταν η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοια πρωτοφανή πράγματα στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν έχει επιχειρηθεί ξανά τέτοια παραχάραξη της Ιστορίας.

«Κάθε μέρα βγάζουμε το πώς διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα και δεν βλέπουμε να συγκινείται κανένας εισαγγελέας! Θα το κάνουμε εμείς, ξεκινώντας από την κυρία Νικολάου που δεν έχει και ασυλία! Να ξέρετε ότι τίποτα απ’ όσα κάνετε δεν θα ξεχαστεί! Θα αναζητηθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τολμάτε εσείς, η παράταξη δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού, να μιλάτε για διαφθορά και διαπλοκή! Να είστε σίγουροι, η δεύτερη φορά θα είναι πολύ αλλιώς από την πρώτη». Όπως ήταν λογικό, οι αναφορές Πολάκη προκάλεσαν την αντίδραση της πλειοψηφίας, με τον προεδρεύοντα, Χ. Αθανασίου, να του ζητά να ανακαλέσει.

Πλεύρης: Δεν ασχολούμαστε με τον Πολάκη – Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας

Έντονη ήταν και η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη. «Από τον κ. Πολάκη δεν περιμένω να ανακαλέσει που προσέβαλε την παράταξη και όσους την ψηφίζουν. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως στο παράδειγμα του Αισώπου με τον χοίρο και τον λέοντα. Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη. Πρέπει όμως να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν η έκφραση του κ. Πολάκη ότι η ΝΔ είναι παράταξη δωσιλογισμού εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθετε εσείς του 3% που πήρατε μια φορά ποσοστό που παίρνει η ΝΔ στις κακές της στιγμές. Είστε η παράταξη που με την άθλια διακυβέρνησή της έβλαψε περισσότερο τη δημοκρατία και τον τόπο στα 4 χρόνια».

Πολάκης: Είμαστε η παράταξη του Κολοκοτρώνη και του Βελουχιώτη

«Κύριε Πλεύρη, γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς, και τώρα το παίζετε δημοκράτης. Δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα γιατί η Ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι παρατάξεις που υπάρχουν στον τόπο. Από τον Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και το Πολυτεχνείο», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Αθανασίου να παίρνει τον λόγο και να τονίζει: «Η ΝΔ άμβλυνε τις συνέπειες του εμφυλίου που πήρε σωστές αποφάσεις για τη χώρα και την έβαλε στην ΕΕ. Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το πρώτο Σύνταγμα είναι αυτό που καθιέρωσε το κράτος δικαίου! Πρέπει λοιπόν ο Πολάκης και όσοι ταυτίζονται να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για τη μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη».

ΚΙΝΑΛ υπέρ Προανακριτικής για Παππά -Στο στόχαστρο ο Ραγκούσης

Υπέρ της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, λέγοντας πως «υπάρχουν παραπάνω από ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Συντάγματος».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχείρησε με ωμό τρόπο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και της ενημέρωσης», τονίζοντας πως «σύσσωμη η Βουλή θα πρέπει να συνεχίσει την έρευνα και να ψηφίσει ”ναι” στην πρόταση της σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής, ώστε να έρθουν όλα στο φως. Να δώσουμε τέλος στην προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ και να προασπίσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας».

Στο στόχαστρο του κ. Κεγκέρογλου, αλλά και της Ευαγγελίας Λιακούλη ωστόσο βρέθηκε και ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

Κεγκέρογλου και Λιακούλη υπενθύμισαν πως πριν αυτομολήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας εξ αυτών που είχε προβλέψει πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταστεί ποινικά ελεγκτέος.

Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2015-2016, ο Γιάννης Ραγκούσης έλεγε ότι, αν ψηφιζόταν ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες, θα αναζητούνταν ποινικές ευθύνες.

«Θα έχουν κακό τέλος με τον αδιαφανή και σκανδαλώδη δρόμο που διάλεξαν για να ιδιοποιηθούν τις τηλεοπτικές άδειες», έλεγε ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ξιφουλκούσε κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα ”δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι” όσους ενδιαφέρονται… να πληρώσουν για να αποκτήσουν άδεια τηλεοπτικού σταθμού». Σε άλλη ανάρτηση έγραφε «η κυβέρνηση στήνει παράγκα με τις τηλεοπτικές άδειες… θα έχουν κακό τέλος».

Ωστόσο, στη χθεσινή διαδικασία και ως βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Ραγκούσης εξέφρασε τη θλίψη του για την πρόταση της ΝΔ και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του κ. Παππά, προκαλώντας την έκρηξη του Β. Κεγκέρογλου.

«Χάρισμά σας και ο Καραμανλής, χάρισμά σας και ο Ραγκούσης», απάντησε ο κ. Κεγκέρογλου στον Παύλο Πολάκη, λίγο αργότερα.

Μάλιστα, οι παλαιότερες δηλώσεις του Γ. Ραγκούση για τον διαγωνισμό Παππά κατατέθηκαν και στα Πρακτικά της Βουλής.

Ιδού ποιες είναι αυτές:

Η δήλωση που είχε ανεβάσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γ. Ραγκούσης, αναφέρει:

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα διανοήθηκε να εισαγάγει στη Βουλή το ΝΣ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, αποκρύπτοντας από το Κοινοβούλιο και τους πολίτες την απόφασή της για τον αριθμό των αδειών καθώς και το αντίτιμο αυτών, είναι όχι απλώς απαράδεκτο αλλά και καθ’ όλα ΥΠΟΠΤΟ.

Ο αριθμός των αδειών είναι η πιο αποφασιστική οικονομική παράμετρος που θα καθορίσει και το τελικό τους τίμημα, άρα την επιβάρυνση των μελλοντικών αδειούχων, άρα τα έσοδα του κράτους.

Διεκδικώντας για τον εαυτό της, μια κλειστή πολιτική ομάδα, το δικαίωμα να διαχειριστεί δημόσια περιουσία εκατομμυρίων ευρώ ερήμην του Κοινοβουλίου, της κοινωνίας, μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, συνιστά απολυταρχική επιλογή, σικελικής έμπνευσης, που με βεβαιότητα θα καταστεί σταδιακά ποινικά ελεγκτέα.

Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα “δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι” όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται.

Οι άδειες των καναλιών είναι δημόσια περιουσία και όχι ατομική περιουσία του οποιουδήποτε επιχειρηματία, Έλληνα ή αλλοδαπού ή των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και Παππά για να τις πάρουν “σπίτι” τους.

Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί, καθαρά χέρια… μόνον όταν ο αριθμός των αδειών βγει στο φως του Κοινοβουλίου».

(iefimerida.gr)