Προβάδισμα 10,3% για την Ν.Δ.

  Νέα δημοσκόπηση, της Καπα Research, αποτυπώνει την κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την άνοδο του ΚΙΝΑΛ μετά και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας για το in.gr, η ΝΔ, αν και με μειωμένα ποσοστά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγράφει επίσης πτώση. Εντυπωσιακά ενισχυμένο εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής, που εκτοξεύεται, υπερδιπλασιάζοντας τα ποσοστά του, στον απόηχο της αναμέτρησης για την ηγεσία.

Πρόθεση ψήφου

  Ετσι, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research:

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,8% (από 36,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγής 11,6% (6,2%), το ΚΚΕ 6% (5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το ΜέΡΑ25 3% (2,8%).

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10,1%, το Λευκό/Ακυρο 1% και δεν απαντώ/δεν θα ψηφίσω 2,8%.


Παράσταση νίκης

  Συντριπτική είναι η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ, καθώς το 61% πιστεύει ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές, έναντι 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.

 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

  Στο ερώτημα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται και εδώ κυρίαρχος, συγκεντρώνοντας 39%, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 9%. Από 3% συγκεντρώνουν ο πρόεδρος του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ 15% απαντούν «κανένας».

(iefimerida.gr)