Πρόγραμμα «Δωρεάν εξετάσεων Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη» από τη Δημοτική Aρχή

Με ιδιαίτερη τιμή ο Δήμος Κεφαλονιάς συμμετείχε στο Πρόγραμμα Δωρεάν Εξετάσεων «Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη, συμπληρώνοντας με συγκίνηση το «ανθρώπινο πρόσωπο» της Δημοτικής Αρχής, της οποίας κυρίαρχη προτεραιότητα αποτελεί η Ανθρωπιστική Φροντίδα σε κάθε της μορφή.

Η άψογη συνεργασία του Oργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας (O.Κ.Α.Π.) του Δήμου μας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Προέδρου του O.Κ.Α.Π. , Δρ Μιχάλη Γάκη, και των ταλαντούχων συνεργατών του, έφεραν σε επιτυχία προς όφελος των πολιτών ένα πολύτιμο πρόγραμμα πρόληψης , που έγκαιρα επισημαίνει την αναγκαιότητα της Θεραπευτικής φροντίδας πριν να είναι αργά.

Από την πλευρά μου επιθυμώ να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ταυτόχρονα όλους όσους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συνέβαλαν στην άριστη εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Τέλος, ως Δήμαρχος του Νησιού, περιμένω με ενδιαφέρον το επόμενο Πρόγραμμα Πρόληψης, που με χαρά μέσω των θεσμοθετημένων Υπηρεσιών και των εξειδικευμένων Στελεχών τους θα εφαρμόσουμε.

Με γνώμονα την Αρχή που επισημαίνει την αναγκαιότητα της «Πρόληψης», με σεβασμό στο πολύτιμο αγαθό της Υγείας και κατ’επέκταση της έγκαιρης και έγκυρης φροντίδας της, και με ενθουσιασμό συμμετείχε ο Δήμος της Κεφαλονιάς στο ιδιαίτερα σημαντικό Πρόγραμμα πρόληψης μέσω δωρεάν εξετάσεων του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Δέκα μέρες, πολύτιμες για την υγεία των πολιτών του Νησιού, από 21 έως 31 Σεπτεμβρίου, αφιερώθηκαν με τον επιτυχή συντονισμό του Προέδρου του O.Κ.Α.Π. Δρ.Μιχάλη Γάκη, της Υπεύθυνης Κοινωνικής Λειτουργού κ.Ανθής Αρβανιτάκη και των Συνεργατών τους, στις εργαστηριακές εξετάσεις σχεδόν 500 συμπολιτών μας από τέσσερες διαφορετικές Δημοτικές Ενότητες του Νησιού μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων , στα Κέντρα Πρόληψης , στην Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου, στις Νοσηλεύτριες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και φυσικά στους Χορηγούς (Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA) , που προσέφεραν ευγενώς τα αναλώσιμα υλικά.