Π. Έρτσος: Νέα ανακοίνωση για το ΕΒΕΚΙ

Ο κ. Παναγής Έρτσος εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι τουλάχιστον πολιτικά ανορθόδοξο, για να μη χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη έκφραση που ενδεχομένως να ταίριαζε περισσότερο στο ύφος της απάντησης του κ. προέδρου του ΕΒΕΚΙ, να προσπαθεί να βάλει απέναντί μου τις επιχειρήσεις και τα πρόσωπα τα οποία τιμήθηκαν. Σε αυτόν τον κατήφορο του διχασμού και του κοινωνικού αυτοματισμού δε θα συμβαδίσουμε.

Η κριτική που ασκήσαμε είχε συγκεκριμένα επιχειρήματα τα οποία επί της ουσίας εντέχνως δεν απαντήθηκαν από τον πρόεδρο…

Καλό είναι λοιπόν να απαντάμε σε αυτό που μας ρωτάνε, και όχι να ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα για τη δημιουργία εντυπώσεων…

Γι’ αυτό καλώ τον Πρόεδρο να δώσει στη δημοσιότητα ( αν υπάρχει) την ημερήσια διάταξη των θεμάτων της συνεδρίασης του ΔΣ που αναφέρονται τα θέματα που έθιξα στην ανακοίνωση (βράβευση επιχειρήσεων, αδελφοποίηση με ελληνοσερβικό Επιμελητήριο κλπ) Καλό θα ήταν να βγάλει και τα θέματα του ΔΣ του μήνα Φεβρουαρίου 2022 για να δουν οι συνάδελφοί μας και ο κόσμος γενικότερα πόσο δουλεύει το Επιμελητήριο και ποιος μας δουλεύει…

Το “σύγχρονο, οργανωμένο, εξωστρεφές, ενεργό Επιμελητήριο” που επικαλείστε στη δική μου οπτική δεν έχει να κάνει με φιέστες αλλά με ουσιαστική στήριξη κάθε μέρα και στιγμή όλων των επαγγελματιών του τόπου μας που δίνουν την άνιση μάχη απέναντι στις πολυεθνικές αλυσίδες και τους κολοσσούς με τους οποίους συμπορεύεστε.

Όταν βγείτε από το γυάλινο πύργο και καταλάβετε τις αληθινές ανάγκες των επαγγελματιών, τότε ίσως να μπορέσετε και να τους βοηθήσετε λίγο… προς το παρόν οι πρακτικές σας θυμίζουν την έκφραση “άρτος και θεάματα”!!!

ΠΑΝΑΓΗΣ ΕΡΤΣΟΣ

Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης