Σήκωσε την Κούπα ο Παλληξουριακός

Νέκταρ από το 40ο Κύπελλο πίνει από χθες ο Παλληξουριακός, που κατέκτησε με το ζόρι το τρόπαιο νικώντας στην παράταση την Εικοσιμία με 1-0 στο γήπεδο Αργοστολίου.

Το χρυσό γκολ πέτυχε στο β’μέρος της παράτασης (112’) ο Γερ. Πολλάκης με πλασέ.

Είναι ο δεύτερος φετινός τίτλος που κατακτούν οι «Ερυθρόλευκοι της Παλικής», καθώς έχουν «στο τσεπάκι» τους και το Πρωτάθλημα, στο οποίο είναι πρωτοπόροι και αήττητοι με το απόλυτο των νικών 19×19.


Sportsthea: Κυπελλούχος

και κατά συνέπεια νταμπλούχος 


Κυπελλούχος και κατά συνέπεια νταμπλούχος, είναι από χθες ο Παλληξουριακός, αφού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος  ήρθε και η σειρά του κυπέλλου, όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το απόγευμα επικράτησε της Εικοσιμίας στο 40ο τελικό της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. με σκορ 1-0 στην παράταση!

Σε έναν τελικό που το θέαμα το περιμέναμε καλύτερο, με λίγες τις καλές φάσεις, ιδιαίτερα στο α’ 45λεπτο, με πολλές διακοπές, εκκένωση γηπέδου (μέχρι ένα σημείο) και δυο κόκκινες κάρτες, οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύθηκαν αρκετά απέναντι στην αξιόλογη Εικοσιμία που το πάλεψε στα ίσια για την έκπληξη.

Ευχάριστο γεγονός, η παρουσία πολύ κόσμου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ύστερα από πολλά χρόνια, ενώ στα καθόλου ευχάριστα η διακοπή του τελικού δυο φορές, για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, η μερική εκκένωση και η παραλίγο οριστική διακοπή του.

Γεγονότα τα οποία δεν μπορούν να συμβαίνουν σε έναν τελικό τοπικού κυπέλλου, που πρέπει να είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο μας, αλλά και σε κάθε παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν σχεδόν ισορροπημένο και παίχτηκε στο κέντρο, χωρίς φάσεις και τις ομάδες να θέλουν να διαφυλάξουν πρώτα τα νώτα τους. Σε αυτό το διάστημα η μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, θα χαθεί από τους τυπικά φιλοξενούμενους της Εικοσιμίας.

Στο δεύτερο ο Παλληξουριακός, μπήκε πιο δυνατά είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά ανούσια, δημιούργησε κάποιες μικροευκαιρίες, τη στιγμή που η Εικοσιμία ήταν σωστά στημένη αμυντικά με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα.

Όμως το γκολ δεν ήρθε από τις δυο φιναλίστ και έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, που ο έμπειρος Πολλάκης εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που του δόθηκε, σε μια κακή στιγμή για τους «κυανόλευκους» και θα πετύχει το γκολ που έκρινε τον δεύτερο φετινό τίτλο της ομάδας τους και θα στείλει στα ουράνια του φίλους της ομάδας του.

Στα όμορφα επίσης η παρουσία των μικρών από τα δύο Σωματεία, οι οποίοι συνόδεψαν τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Να αναφέρουμε εδώ ότι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έγιναν κάποιες ειδικές απονομές σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στα δύο Σωματεία.

Από την πλευρά του Παλληξουριακού οι Παν. Πρεντάνος – Γερ. Μαρκέτος και από την Εικοσιμία οι Ηλ. Κουρκουμέλης – Ν. Κορσιάνος – Παν. Στρεφανάτος.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή του τελικού θα είναι για τους τυπικά φιλοξενούμενους μόλις στο 6’, όταν ο Καραγιάννης θα βγει στην κόντρα, μετά από μια απομάκρυνση της άμυνας του και μόνος απέναντι από τον Brand θα κάνει ένα πολύ κακό πλασέ, στην έξοδο του τερματοφύλακα και θα στείλει την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.

Η απάντηση των γηπεδούχων θα είναι ένα σουτ, εντός περιοχής και πλάγια δεξιά στο 13’ από τον Μπράτι, που θα αποκρούσει στην κλειστή του γωνία ο Μαυρίδης.

Αυτές ήταν όλες και όλες οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο του 40ουτελικού. Ενός ημιχρόνου στο οποίο έλειπε το θέαμα και οι καλές στιγμές.

Στην επανάληψη και με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο παιχνίδι, ο Ακριστινέι θα εκτελέσει επικίνδυνα το φάουλ από αριστερά και ο Μαυρίδης θα διώξει δύσκολα την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.

Στο 67’ σε μια ίδια φάση, από δεξιά αυτή την φορά με τον ίδιο εκτελεστή και πάλι ο Μαυρίδης θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα.

Ο Μαυρίδης μάλιστα στο 75’ θα σώσει την εστία του, στο σουτ μέσα από την περιοχή του Μπράτι, αφού θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό, οι τυπικά γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Μπράτι θα δει 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα για “θέατρο”

Με ένα πολύ δυνατό σουτ, εκτός περιοχής του Ντ. Ντουκάι στο 81’ θα απειλήσει η Εικοσιμία, όμως η μπάλα θα βρει στα σώματα των αμυνόμενων και θα καταλήξει κόρνερ.

Στο 88’ ο Πολυδωράτος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, δεν μπορούν να απομακρύνουν οι αμυντικοί και ο Xaxhiaj από καλή θέση σουτάρει για να στείλει την μπάλα στα χέρια του Μαυρίδη.

Ένα πολύ δυνατό συρτό σουτ του Καράι στο 90’ θα στείλει την μπάλα να περάσει, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μαυρίδη, άουτ.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο 90λεπτο. Έτσι οι δύο ομάδες θα μείνουν ισόπαλες χωρίς σκορ, με αποτέλεσμα ο τελικός να οδηγηθεί στην ημίωρη παράταση.

Στο 98’ μάλιστα ο Καμπανός μετά από ωραία ενέργεια, θα μπει στην περιοχή από αριστερά και με προβολή αναγκάζει τον Brand να πέσει και να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια, διατηρώντας το 0-0.

Ο Σπ. Μαρκάτος στο 107’ εκτελεί το φάουλ από αριστερά και ο Πολυδωράτος αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι, θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα άουτ.

Στο 108’ θα έχουμε προσωρινή διακοπή για ένα μπουκάλι που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και προειδοποίηση από το διαιτητικό τρίο για εκκένωση του γηπέδου, αν ξανασυμβεί.

Στο 112’ ο Πολλάκης θα πετύχει το 1-0 για την ομάδα του, όταν θα κερδίσει την μπάλα από τον Κούρτι, θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Μαυρίδη που πραγματοποιούσε έξοδο θα την στείλει στα δίχτυα.

Ένα γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό» και στη συνέχεια έχρισε κυπελλούχο ή αν θέλετε νταμπλούχο την ομάδα του.

Την ίδια στιγμή, ένα νέο μπουκάλι έπεσε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να διακοπεί και πάλι ο αγώνας και οι διαιτητές να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια, όπου δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το γήπεδο.

Κάτι που δεν έγινε ή τουλάχιστον έγινε εν μέρη με την αποχώρηση ολίγων φιλάθλων.

Στη συνέχεια και μετά από ένα περίπου 10λεπτο οι διαιτητές ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, αφού προηγουμένως ο Α. Ντουκάι που ήταν στον πάγκο είδε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη).

Σε αυτά τα περίπου 10’ η Εικοσιμία ανέβηκε με στόχο την ισοφάριση, όμως δεν κατάφερε κάτι και έτσι το γκολ του Πολλάκη στο 112’ έγραψε τον επίλογο στον 40ο τελικό και χάρισε τον τίτλο του κυπελλούχου 2021-2022 στους ερυθρόλευκους της Παλλικής και μαζί το νταμπλ της ίδιας περιόδου!

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές στον MVP του τελικού, που ήταν ο Ανδρέας Νεστερένκο, τα μετάλλια στις δύο ομάδες και το κύπελλο στον αρχηγό του Παλληξουριακού Γ. Λούλουδα, το οποίο παρέλαβε από τα χέρια του προέδρου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμή.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραϊσκος και Σπ. Χρηστάτο. 4ος ήταν ο κ. Β. Θωμάς.

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Brand, Πολυδωράτος, Νεστερένκο, Φράγκος (λ.τ. 23’ Λούλουδας), Λυκούδης (58’ Ακριστινέι), Κουκοβίνος (103’ Μαρκάτος Σπ.), Γασπαρής (23’ λ.τ. Σπυράτος), Μπράτι, Adedeji (46’ Πολλάκης), Καράι, Xaxhiaj).

Εικοσιμία:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Κουμαριώτης, Τζάκης, Α. Ντουκάι (89’ Μινέτος Γ.), Ντ. Ντουκάι (85’ Κούρτι), Αποστολάτος, Καραγιάννης, Μπούσι (94’ Veizaj), Καμπανός, Χοτζάι, Αραβαντινός (46’ Μουρελάτος).

Τίμησαν με την παρουσία τους τον τελικό ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ληξουρίου Γαλέμπ Ντιουάνι, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σπανός και οι Δ.Σ. Άγγελος Κωνσταντάκης – Διονύσης Πολλάτος.

Επίσης να αναφέρουμε πριν το μεγάλο τελικό προηγήθηκε ένας πολύ όμορφος αγώνας μεταξύ των ακαδημιών των δύο φιναλίστ.

(sportsthea.gr)