Σαμούρης: fellow ή «φελλός»

Πολύς ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Σαμούρη. Σε πολλά έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα αναφέρεται το όνομά του. Ένα διφορούμενο πρόσωπο, με πολλούς lovers αλλά και πολλούς haters , όπως θα έλεγε η νεολαία μας.

Τα σχόλια κάτω από τα άρθρα, που τον αφορούν και τις αναρτήσεις, ποικίλα. Άλλοι τον συγχαίρουν για το έργο του και άλλοι μαινόμενοι τον επικρίνουν για αλαζονεία , ανύπαρκτο έργο και του προσδίδουν διάφορα προσωνύμια. Άλλοι τον αντικρίζουν και σπεύδουν να τον χαιρετήσουν κι άλλοι ή αλλάζουν δρόμο ή του επιτίθενται για όσα λανθασμένα πράττει.

Η δε ελληνική γλώσσα αποκτά άλλη σημασία στα λόγια του εν λόγω κυρίου!!! Αξέχαστες έχουν μείνει οι αγοραίες εκφράσεις στα Δημοτικά Συμβούλια . Αν βέβαια, την τελευταία διετία όλα αυτά τα ζυγίσουμε, σίγουρα οι αρνητικές κριτικές επικρατούν. Μήπως οι εξουσιομανείς άνθρωποι, όταν τους δοθεί έστω και η ελάχιστη εξουσία, αρχίζουν να χάνουν το μέτρο και τη λογική; Όταν δεν υπάρχει το απαιτούμενο υπόβαθρο προσωπικής καλλιέργειας και αυτοκριτικής, τότε η γραφικότητα γίνεται το χαρακτηριστικό τους . Συχνά ακόμη, αποκτούν και τα χαρακτηριστικά του Εφιάλτη. Ίσως αυτό διέκρινε και ο Δήμαρχος και του αφαίρεσε τις αρμοδιότητες «σερίφη».

Τελικά, πρόκειται για έναν fellow (σύντροφο- φίλο) των δημοτών που το μέλημά του είναι το συμφέρον του Δήμου ή απλώς είναι ένας «φελλός» που φωνασκώντας στις αγορές και τις πλατείες θέλει να επιβληθεί ως χαλίφης στη θέση του χαλίφη;

Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ