Σε εγρήγορση η Περιφερειακή Αρχή για τις ζημιές

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος θα έχουν συναντήσεις στην Αθήνα με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών & Δικτύων, Εσωτερικών καθώς και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Επίσης στην Λευκάδα θα βρίσκονται από την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Κεφαλονιά.

Ήδη στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συμφωνήθηκε η υποστήριξη του Υπουργείου σε προκαταρκτική έρευνα και μελέτη για την σωστή αξιολόγηση ζημιών και σχεδίων αποκατάστασης όπως και αντιπλημμυρικής οχύρωσης των περιοχών που επλήγησανκαι τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας.

Στην σύσκεψη μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας εκ μέρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.