Σκάκι: Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου

Το Σαβατοκύριακο 2 – 3 Απριλίου έγινε στην Πάτρα (Porto Rio) το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα της  (ΕΣΣΠ). Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλονιά.
O ΣΣΚ συμμετείχε με 14 παιδιά, που κέρδισαν 7 μετάλλια. (ποσοστό 50%, έναντι 8 μεταλλείων πέρυσι με 18 παιδιά 44% και σημείωσαν 57 νίκες 7 ισοπαλίες και 34 ήττες.)
Το νέο σύστημα πρόκρισης για τα παιδιά του Δημοτικού, μέσω των τοπικών σχολικών πρωταθλημάτων, δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα καθώς οι πιο αδύναμοι παίκτες αποκλείστηκαν στα προκριματικά. Κάτι πολύ καλό για την άνοδο του επιπέδου.
Λιγότεροι και ισχυρότεροι παίκτες. Χαρακτηριστική είναι η μείωση του αριθμού των παικτών στην Γ’ Δημοτικού, 50 από 91 πέρυσι, Δ’ Δημοτικού, 39 από 77, Ε’ Δημοτικού, 30 από 78.
Αποτέλεσμα του ανταγωνισμού, ήταν να πιεστούν προς τα… κάτω τα ρετιρέ της βαθμολογίας (7, 6½ και 6 βαθμοί).
Παρ’ όλα αυτά αρκετά παιδιά του ΣΣΚ άντεξαν. Είχαμε και γκέλες αλλά είχαμε και ευχάριστες εκπλήξεις. Όλα τα παιδιά τερμάτισαν από την μέση της βαθμολογίας και πάνω (3½ – 5 βαθμοί σε 7 παρτίδες]. (Σημ.: στο σκάκι η νίκη δίνει 1 βαθμό, η ισοπαλία ½, και η ήττα 0).

Βατερλό στον 1ο γύρο με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 8 ήττες! Και χάπι για την πίεση!
Κάποιοι κοιμήθηκαν αργά, ή ξύπνησαν στραβά, η…έφαγαν πολύ για πρωινό! Βοήθησαν και τα tablets…Ευτυχώς η απάντηση ήρθε στον 2ο γύρο με 11 νίκες και 3 ήττες και συνεχίστηκε ανάλογα. (Είδες τι κάνει το καλό πρωινό!;).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Δέσποινα Λουκάτου, Δ’ Τάξη 6ο Δημ. Αργοστολίου.
Και πάλι 1ο κορίτσι, με 5 βαθμούς και πρόκριση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
Τζένη Μαγουλά, Γ’ Τάξη Δημ. Κεραμειών.
2ο κορίτσι με 5 βαθμούς και πρόκριση.
Γιώργος Ανδρεάτος, Ε Τάξη 1ο Δημ. Αργοστολίου, 3ος με 5 βαθμούς και πρόκριση.
Λυδία Χάλδα, Γ’ Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου.
3ο κορίτσι με 4 βαθμούς.
Ευχάριστη έκπληξη, τα 3 μετάλλια στους παίκτες χωρίς δελτίο.
1η θέση για τους :
• Δημήτρη Τζουγανάτο, 3ο Νηπ. Αργοστολίου, με 5 βαθμούς, 4ο στην γενική κατάταξη, και πρώτο επιλαχών για πρόκριση στο Πανελλήνιο, όπως και η Λυδία Χάλδα.
• Γιαλούμη Άρη, Α’ Τάξη 3ο Γυμν. Αργοστολίου, με 4 βαθμούς και
• Γιαλούμη Oρφέα, Ε’ Τάξη 1ο Δημ. Αργοστολίου 4 βαθμοί.
Τζουγανάτος και Γιαλούμης Oρφέας ήταν οι μόνοι που βελτίωσαν τις περυσινές τους επιδόσεις.
Πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη του συμμετοχή είχε ο Γεώργιος Παπαδημητράτος Α’ Τάξη 6ο Δημ. Αργοστολίου με 4½ βαθμούς.
Στα περυσινά επίπεδα, με 4 βαθμούς, Ιωάννης Αναλυτής Ε’ Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου, και ο Παναγιώτης Μινέτος Δ’ Τάξη Δημ. Βλαχάτων.
Γκέλα για τους : Παναγιώτη Αναλυτή, Γ’ Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου καθώς οι 5 βαθμοί του δεν ήταν αρκετοί στην κατηγορία του για μετάλλιο και πρόκριση, και
Γεράσιμο Χάλδα, 5η Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου με 4 βαθμούς.
Τέλος, μετά την περυσινή τους απουσία από τους αγώνες, οι :
Νίκος Δημάτος, Γ Τάξη 3ο Γυμν. Αργοστολίου και Νίκος Λουκάτος, Α’ Τάξη 2ο Γυμν. Αργοστολίου επανήλθαν, έπαιξαν για το κέφι τους, και στάθηκαν στη μέση της βαθμολογίας με 3½ βαθμούς, δείχνοντας ότι… κάτι θυμούνται! (τα περισσότερα).
Επόμενο ραντεβού 24 και 25 Απριλίου, στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, όπου θα γίνει φέτος το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο Ανοικτό Σχολικό Κύπελλο… για όσους θέλουν να πάρουν την ρεβάνς!
Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς τους και στα Σχολεία τους.
(Το Δ.Σ.)

IMG_1779sm