Σπύρος Γαλιατσάτος: Ο άνθρωπος του τουρισμού και του Λαού!

Ευρισκόμενος μέσα στο χώρο του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. προοδευτική συμμαχία, αισθάνεται κανείς μεγάλη δυσκολία και δισταγμούς, όταν πρόκειται να προχωρήσει σε συγκρίσεις και αναλύσεις βιογραφικών υποψηφίων προσώπων. Αυτό συμβαίνει για ένα και μόνο λόγο. διότι ΟΛΟΙ εκεί μέσα οι υποψήφιοι, ΑΞΙΖΟΥΝ, ως πρόσωπα με ήθος, μόρφωση και αγωνιστικότητα, με ικανότητες και πραγματικές ελπίδες. Αυτό, είναι μια ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όμως, είναι ανθρώπινο, και στο θέμα αυτό, των προσώπων και των ικανοτήτων, να υπάρχουν διαφορές, μεγέθη, και συνεπώς δυνατότητα συγκριτικών επιλογών υποψηφίων.

Θα σταθώ σε τούτο το άρθρο μου, στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Π.Σ. Σπύρου Γαλιατσάτου, όχι βεβαίως λόγω συγγενείας μόνον, αλλά γιατί διαβλέπω κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό, θα έλεγα, στο συνολικό του Βιογραφικό, στο παρελθόν του, στη δομή της προσωπικότητάς του, και, άρα, και στα αποτελέσματα της εκλογικής του νίκης, η οποία κατ’ εμέ έχει όλα τα αναγνωριστικά σημεία, τα οποία την εξασφαλίζουν και την επισφραγίζουν από πριν. από τώρα. Αρχίζω, λοιπόν, από την προσφορά του και την δραστηριότητά του στον Τουριστικό τομέα του Νησιού και των Νησιών μας. Πολλά χρόνια πλέον, έχουμε αναγνωρίσει και διαπιστώσει την ικανότητά του, στην παρουσίαση και διαφήμισή μας, στις χώρες του εξωτερικού, στα περίπτερα, τα οποία ετοιμάζονται κάθε χρόνο, για την προβολή παγκοσμίως, των εικόνων και τουριστικών ενδιαφερόντων μας, πράγματα, τα οποία μαγνητίζουν και προσελκύουν χιλιάδες τουριστών, να επισκεφθούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος, έχει αναλώσει τον εαυτό του, στην επιτυχία του Τουρισμού μας. Έχει δώσει «μάχες», κόπους, ταξίδια, δράση, διοργάνωση και πολλές παρουσίες και συναντήσεις, από τις οποίες σήμερα, ωφελούνται και κερδίζουν από τον Τουριστικό τομέα, συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, οι οποίοι έχουν βιοποριστικά επαγγέλματα, σχετικά με τον Τουρισμό.

Θα προχωρήσω τώρα – συνοπτικά δυστυχώς – λόγω οικονομίας χώρου του άρθρου μου, στις υπόλοιπες ικανότητες και αποδεδειγμένες επιτυχίες του Σπύρου Γαλιατσάτου. Ποιος δε γνωρίζει την απίστευτα ΜΕΓΑΛΗ του κοινωνικότητα; Όπου και να βρεθείς στο Αργοστόλι, αλλά και εκτός πόλεως, θα συναντήσεις τον Σπύρο, να συζητάει χαρούμενος με τους συμπολίτες του, σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά θέματα, αλλά και το προσωπικό θέμα και πρόβλημα κάθε φίλου και γνωστού του ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ. Όλοι οι Κεφαλλονίτες είναι ΓΝΩΣΤΟΙ του. Ένας φίλος μου και παλιός συμμαθητής του, ο Παναγής Μεταξάτος, γνωστός εκδότης, επιτυχημένος επιχειρηματίας και επίσης πνευματικός καθοδηγητής Διανοητικού Ελέγχου “SILVA”, μου ανέφερε προ ημερών το φαινόμενο της ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ του Σπύρου Γαλιατσάτου, το οποίο υφίσταται και πηγάζει, ακριβώς από το βαθύ χαρακτήρα και ψυχισμό του, δηλαδή από τον «ανοικτό» του εξωστρεφή τύπο, την ευκολία προσέγγισης των άλλων, η οποία είναι έμφυτο χάρισμα και γίνεται με ενθουσιασμό και εγκαρδιότητα και ΟΧΙ με τον προσποιητό (ψεύτικο) τρόπο των επαγγελματικών πολιτικών, οι οποίοι διακρίνονται ψεύτες εύκολα και ακόμα μέσω της ΔΙΑΙΣΘΗΣΗΣ (!), του πλέον αγράμματου πολίτη!. Ο Σπύρος Γαλιατσάτος, είναι βέβαιο, ότι είναι άμεσος, ειλικρινής κοινωνικός και συντροφικός με ΟΛΟΥΣ. Ακόμη και με αντιπάλους του, τους οποίους ποτέ μα ΠΟΤΕ του δεν τους αντιμετωπίζει εχθρικά. αυτό είναι διαπιστωμένο από παλιά. Ερχόμαστε τώρα, στα τελικά συμπεράσματα, όλων των προηγουμένων στοιχείων, τα οποία περιγράψαμε εδώ.

Θα τα αποδώσω αυτά τα συμπεράσματα του άρθρου μας, όχι δημοσιογραφικά και συγγραφικά, αλλά ΑΠΛΑ, ανθρώπινα και ρεαλιστικά. Μετά τις εκλογές, ο κάθε και η κάθε ψηφοφόρος, σε κάποιο του αναφυόμενο πρόβλημα, ίσως και… ΕΠΕΙΓΟΝ, ίσως εκτάκτου ανάγκης πρόβλημα, γνωρίζει ότι θα συναντήσει μπροστά του, μόλις βγει από το σπίτι του, πρώτα το Σπύρο Γαλιατσάτο, ευκολότατα, παρά οποιονδήποτε και οποιαδήποτε άλλη υποψήφια, οι οποίοι μπορεί να μην βρίσκονται στον τόπο μας, αλλά και όταν βρεθούν, θα είναι άγνωστα σχεδόν πρόσωπα στον ψηφοφόρο, αφού ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν θα νοιώθουν το ίδιο θάρρος, την ίδια οικειότητα, την ίδια φιλία, την ίδια ΑΝΕΣΗ, την οποία θα νοιώθουν με τον επί πολλά χρόνια γνωστό τους, Σπύρο Γαλιατσάτο. Αυτός είναι και ο λόγος, ο οποίος θα κάνει κάποιους να διερωτώνται γιατί έχασαν τις εκλογές. η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ του Σπύρου Γαλιατσάτου, είναι η σίγουρη ΣΥΝΤΑΓΗ της νίκης! Του εύχομαι “ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ”, αν και η ευχή μου του είναι άχρηστη, αφού τα ποικίλα σημάδια και λογικοί υπολογισμοί, εμφανίζουν ΝΙΚΗ.