Σταύρος Σπαθής: Να απεμπλακούμε από το lockdown

Στ. Σπαθής

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το lockdown.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, μέσω προηγούμενων προτάσεών του τόσο σε εσάς, όσο και στους αρμόδιους Υπουργούς, είχε τονίσει την αναγκαιότητα της απεμπλοκής της επιχειρηματικότητας των νησιών μας, από το πρωτοφανές αδιέξοδο που κορυφώνεται με το εξελισσόμενο δεύτερο LockDown. 

Είχαμε προτείνει την αναθεώρηση του έκτακτου μέτρου αγορών (click away), ώστε να προβλεφθεί η άμεση δυνατότητα “παράδοσης εντός των καταστημάτων”, πάντοτε με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών κανόνων, οι οποίοι επί τόσους μήνες άλλωστε εφαρμόζονται με επιτυχία και από τα Super Market της χώρας. Σήμερα, εξακολουθούμε να επιδιώκουμε ως μόνη επιβεβλημένη διέξοδο για την επιβίωση των εμπορικών καταστημάτων την “Παράδοση Εντός”, όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση και επιβάλλονται περιορισμοί για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες πολύ χαμηλό ως ανύπαρκτο επιδημιολογικό φορτίο. Για το λόγο αυτό, με στόχο τη διάσωση του επιχειρηματικού κόσμου, κρίνουμε αναγκαίο να εξεταστεί άμεσα από τις αρμόδιες επιστημονικές αρχές η ευέλικτη εφαρμογή στοχευμένων τοπικών περιοριστικών μέτρων. 

Ως Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης επαναλαμβάνουμε ότι είναι επιβεβλημένη η υλοποίηση από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων νέων δραστικών πρωτοβουλιών με στόχο την επιβίωση και επανεκκίνηση λειτουργίας ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με έμφαση στη διοχέτευση πρόσθετης μη επιστρεπτέας ρευστότητας, σε συνδυασμό με τη διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών από την παρατεταμένη καραντίνα.

Ο Πρόεδρος 

Σταύρος Σπαθής