Στηρίζει τον π. Νικόλαο Χαρτουλιάρη για Δεσπότη ο Σύλλογος «Αίνος» της Νέας Υόρκης

Ο πρόεδρος του «Αίνου» Ν. Υόρκης κ. Βασίλης Κοκκόσης

Τον αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Χαρτουλιάρη στηρίζει για τον επισκοπικό Θρόνο της Κεφαλονιάς ο Σύλλογος «Αίνος» της Νέας Υόρκης.

Σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο Σύλλογος αναφέρει:

Προς: Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, και τους Σεβασμιότατους Αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μακαριότατε, – Σεβασμιότατοι,

Εκπροσωπώντας μεγάλο μέρος των απόδημων Κεφαλλονιτών της περιοχής της Νέας Υόρκης και περιχώρων, όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος «Αίνος» και πιστεύοντας ότι έχουμε την ίδια άποψη με τους απανταχού Κεφαλλήνες, θεωρούμε υποχρέωσή μας να υποβάλουμε στα μέλη της σεπτής Ιεραρχίας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας διά τον διάδοχο ποιμενάρχη της νήσου μας.

Oι Κεφαλλήνες της διασποράς, αλλά και ο λαός της Κεφαλονιάς, είναι πληγωμένοι από την κοίμηση μέσα στον ίδιο χρόνο δύο Μητροπολιτών μας, του Μακαριστού Σπυρίδωνος αλλά και του Κεφαλλήνα Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά, πριν καν ενθρονιστεί.

Στις επόμενες αρχιερατικές εκλογές, υποψήφιος για τη πλήρωση της θέσης είναι ένα άλλο άξιο τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας μας. O διαπρεπής κληρικός και ιατρός, Αρχιμ. π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, ο οποίος είναι Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, όπου συγκεντρώνει κοντά του όλους τους Κεφαλλήνες της περιοχής. (Το πλούσιο Βιογραφικό και τη δράση του στην υπηρεσία του ανθρώπου και στην εκκλησία του Χριστού σας είναι ήδη γνωστό). Συνάμα με τη λαμπρή ιατρική του καριέρα, αφιερώθηκε και στην Εκκλησία του Χριστού. Επιτελεί με ζήλο τα καθήκοντά του, συνδυάζοντας και θέτοντας στην υπηρεσία του ανθρώπου, ένα πλούσιο χριστιανικό, φιλανθρωπικό αλλά και ιατρικό έργο.
Kokkosis Vasilios President, Menegatos George, Vice President, Vagelatos Panagis Secretary, Dorizas AndreasTreasurer, Menegatos Spiridon Sub. Treasurer
BOARD OF DIRECTORS

Andreatos Ourania, Bossonis George, Dimitratou Eleni, Drakopoulos Spiros, Gavrielatos Nick, Hionis John, Papouli Anna, Pavlatos Eleni, Sclavounos Valsa makis, Vandoros Geo-rge, Zapanti Memi.
Είναι αγαπητός στην Κεφαλονιά και στην ομογένεια μας η οποία τον στηρίζει ανεπιφύλακτα και θα είναι κοντά του, για να τον βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της Μητροπόλεώς μας. Η δράση τα χαρίσματα και η αγάπη του για το νησί μας, είναι εγγύηση για την επιτυχία του έργου του.

Ως κεφαλλονίτης, γνωρίζει άριστα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας καθώς και την ιδιορρυθμία του λαού. Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η εκλογή του αυτήν τη στιγμή είναι η καταλληλότερηλύση για την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ήταν συνυποψήφιος με τον μακαριστό Γεράσιμο στις προηγούμενες εκλογές και θεωρούμε ως φυσιολογική εξέλιξη την προαγωγή του αφού και ο Αρχιεπίσκοπός μας με δηλώσεις του έχει δεσμευτεί ότι ο «επόμενος Μητροπολίτης μας θα είναι Κεφαλλονίτης».
Αυτές τις λίγες σκέψεις Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε και Άγιοι Αρχιερείς θέλουμε να σας μεταφέρουμε με την ελπίδα ότι οι προσδοκίες μας θα συμπέσουν με τις Ιερές αποφάσεις Σας.Ευχόμαστε όπως ο Πανάγαθος Θεός
Σας ευλογεί πάντα και οι ευχές του Πολιούχου της νήσου μας Αγίου Γερασίμου Σας συνοδεύουν και σας ενδυναμώνουν στο βαρύ και θεάρεστο έργο Σας.

Μετά Σεβασμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
O π. Nικόλαος Xαρτουλιάρης