«Στο πόδι» το Επιμελητήριο για τη «ρήτρα αναπροσαρμογής»

Στ. Σπαθής

Συλλογική διαπραγμάτευση επί του ψηφίσματος του Επιμελητηρίου με θέμα «Ρήτρα αναπροσαρμογής – άδικες ρυθμιζόμενες  χρεώσεις» διεξήχθη  εχθές 04 Μαϊου 2022 στην αίθουσα «Μαρία Σκλαβουνάκη» του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Στη πρωτοβουλία ενιαίας διαμαρτυρίας προχώρησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου, μετά από πολλές καταγγελίες επαγγελματιών για τις υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Η σύνταξη του ψηφίσματος αποτέλεσε την εκκίνηση του αγώνα για την επίλυση του προβλήματος. Επιπλέον στόχος της διαβούλευσης αποτέλεσε η ενδεχόμενη νομική παρέμβαση κατά των χρεώσεων.

Η συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Γεν. Γραμ. Χρήστος Καμπανός, ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις του Προέδρου, Σταύρου Σπαθή, του Αντιπροέδρου, Ανδρέα Παντελιού και του Οικονομικού Επόπτη, Γεώργιου Λασκαράτου.

«Το θέμα είναι πρωτίστως κοινωνικό, δεν θα αφήσουμε κανέναν επαγγελματία απροστάτευτο» δήλωσε ο Σταύρος Σπαθής, ενώ ο Ανδρέας Παντελιός και ο Γεώργιος Λασκαράτος τόνισαν τα σημαντικότερα σημεία της κλιμάκωσης του προβλήματος της ενεργειακής κρίσης.

Μετά από σχετική πρόσκληση, στη συζήτηση συμμετείχε η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Άννα Τουμασάτου, ο οποία προέβη σε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Επίσης με καίριες παρατηρήσεις και θέσεις συμμετείχαν, ο Μιχάλης Βασιλάτος Πρόεδρος ΕΦΕΕΚΙ και ο Πλάτωνας Παπαδάτος, επίσης εκπρόσωπος της ΕΦΕΕΚΙ, ο Σπύρος Λουκάκης, Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, oΙάκωβος Νιφοράτος, Πρόεδρος συλλόγου «η Κράνη»,oΓεράσιμος Τιμοθεάτος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων, oΔιονύσης Λασκαράτος, Πρόεδρος του σωματείου «Αρκείσιος», ο Στάθης Τσελέντης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ερίσσου και ο Νεκτάριος Βαβάσης, Προέδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Καταλυμάτων. Τη διαβούλευση συμπλήρωσαν  με θέσεις και παρατηρήσεις, ο Σταύρος Γρηγορόπουλος, μέλος ΔΣ ΟΕΕΣΠ, ο Παναγής Τζανάτος, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου και ο Παναγής Έρτσος, επίσης μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου.

Το ψήφισμα που καταρτίστηκε θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά την συμπλήρωση και την τελική υπογραφή του.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ